Brouwerij Van Honsebrouck blokkeert ingang Vlaams Parlement met 400 (!) bakken bier

© gf
Philippe Verhaest

Opvallend zicht aan de toegangspoort van het Vlaams Parlement, deze ochtend. De Izegemse brouwerij Van Honsebrouck barricadeerde de ingang met liefst 400 bakken Filou.

Brouwerij Van Honsebrouck zegt dolgelukkig te zijn met het kersverse huwelijk tussen CD&V, N-VA en Open VLD en feliciteert de nieuwe Vlaamse regering met liefst 400 bakken Filou. “Zoals het bij een trouwpartij past, versieren de vrienden de woning van het jonge echtpaar”, glimlacht zaakvoerder Xavier Vanhonsebrouck. “Daarom hebben wij de toegangspoort langs de Hertogstraat opgefleurd – of beter: geblokkeerd – met een van onze topbieren.”

De biermuur werd versierd met een al even ludieke slogan: ‘Na wat gebeuk links en rechts kwamen ze toch tot een akkoord, daarom gaven ze elkaar gisteren vol liefde het jawoord! Ge-filou-citeerd’ met jullie Vlaamse huwelijk, N-VA, CD&V en Open VLD!’. Gesigneerd door ‘Filou, Belgisch strekenbier’. “Dit is dan ook hét huwelijk van het jaar en daar trekken wij graag alle registers voor open.”

Brouwerij Van Honsebrouck blokkeert ingang Vlaams Parlement met 400 (!) bakken bier
© gf

De tijdelijke muur deed meteen een grote schare politieagenten toesnellen, maar die hadden sympathie voor de grap. “De vorklift die de muur rond 6 uur ‘s ochtends had opgetrokken, brak die dan ook meteen weer af, want we willen uiteraard dat onze beleidsmakers vandaag aan de slag kunnen. We hopen alvast dat deze regering lang en gelukkig zal leven.”

Gepersonaliseerde biermuur

Met de stunt zet de brouwerij een nieuwe actie in de verf, want via de website www.belgischsstrekenbier.be kan iedereen nu een gepersonaliseerde biermuur bestellen voor jonge trouwers, jarige vrienden of familieleden. “In deze soms verzuurde tijden willen we de mensen aansporen de Filou in zichzelf terug te vinden. Hier en daar wat humor of plagerij, daar is nog nooit iemand dood van gegaan.”

Een meer dan originele actie, maar het is niet voor het eerst dat een brouwerij zich ‘moeide’ met de politiek. Afgelopen zomer kwam InBev in beeld tijdens de federale onderhandelingen door rode bakken bier af te leveren bij N-VA en bij de PS gele bakken te plaatsen.

Brouwerij Van Honsebrouck blokkeert ingang Vlaams Parlement met 400 (!) bakken bier
© gf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.