Bpost belooft alvast tijdelijke oplossing na sluiting in Sijseelse Dorpsstraat

Is Sijsele zijn Bpost-kantoor voorgoed kwijt? Zo’n maand geleden ging het kantoortje in de Dorpsstraat dicht, en sindsdien bleef het stil. Tot nu: de woordvoerster van Bpost bevestigt dat er een tijdelijke oplossing wordt gezocht en dat het de bedoeling is om in Sijsele een postkantoor te behouden. Even geduld, dus.

Caroline Debbaut (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe

De Sijselenaars, en bij uitbreiding alle Dammenaars, kunnen niet langer terecht in hun oude vertrouwde postkantoortje in de Dorpsstraat. Al een goeie maand niet meer. “Heel wat Sijselenaars zijn daar toch wel misnoegd over”, zegt gemeenteraadslid Caroline Debbaut (Damse Belangen), die er op de jongste gemeenteraad een vraag over stelde aan burgemeester Joachim Coens (CD&V+). “Sijsele is een grote woonkern, dus dat postkantoor werd echt wel veel gebruikt. Nu moeten de mensen hier naar Assebroek, voor het dichtstbijzijnde postkantoor. Het kantoor zou gesloten zijn om ‘hygiënische redenen,’ vernam ik. Dat kan wel zijn, maar er zou dan toch naar een alternatief mogen gezocht worden.”

Burgemeester Coens liet op de gemeenteraad verstaan dat het stadsbestuur aan Bpost had aangeboden om een (tijdelijk) postkantoor in te richten op de kazernesite, maar daar wordt voorlopig niet op ingegaan.

Geen antwoord

“Ook een plaatselijk vastgoedkantoor (Lameire, red.) deed aan Bpost een voorstel om een pand dat geschikt zou kunnen zijn te huren, maar die mensen kregen nooit een antwoord van Bpost”, stelt raadslid Debbaut. Dat bevestigt Heidi Lameire van het gelijknamige vastgoedkantoor: “We vragen ons dus ook wel af of Bpost nog de intentie heeft om terug te komen naar Sijsele. Veel mensen in Sijsele willen helpen zoeken naar een geschikt pand, maar er wordt precies niet ingegaan op de suggesties. Met ons bedrijf maakten wij overigens vaak zelf gebruik van het postkantoor vlakbij; jammer dat het weg is, dus.”

Structurele oplossing

Bij BPost zelf wordt niet ingegaan op specifieke vragen over mogelijke locaties, maar het zou wel de bedoeling zijn dat er opnieuw een postkantoor in het dorp komt.

“De infrastructuur van het postkantoor vertoonde inderdaad heel wat ernstige gebreken”, zegt Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybrouck. “Ondanks alle interventies krijgen we het postkantoor niet op een aanvaardbaar veiligheidsniveau voor onze medewerkers en klanten. We werden ook al geruime tijd geconfronteerd met ongedierte en uitwerpselen overal in het kantoor, met kabels die doorgeknaagd worden… De verschillende interventies hebben de problemen niet verholpen. Het kantoor sluiten en een nieuwe oplossing zoeken was dus de enige optie. Vandaag zoeken we in nauwe samenwerking met het stadsbestuur een tijdelijke oplossing, maar wel met geschikte (nuts-)voorzieningen, en op langere termijn ook een structurele oplossing. Bedoeling is alleszins om een postkantoor in Sijsele te behouden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.