Bouw van dakserre REO Veiling kan eindelijk starten

De provincie West-Vlaanderen en Inagro kunnen na een half jaar gerechtelijke procedures eindelijk starten met de bouw van de dakserre aan de REO Veiling in Roeselare. Nog voor eind 2018 moet de eerste spade in grond gaan.


Een aannemer die zich benadeeld voelde, tekende dit voorjaar verzet aan tegen de gunningsbeslissing bij de toewijzing van het bouwproject Agrotopia. Alle juridische procedures werden nu eenzijdig door die aannemer ingetrokken, maar de bouwwerken zijn ondertussen zeven maanden vertraagd. Inagro wil het bouw- en het ontwerpteam zo snel mogelijk samenbrengen en nog voor het einde van 2018 de voorbereidende werken opstarten.

“Agrotopia is een project van Inagro en REO Veiling om innovatieve technologieën in de landbouw uit te testen”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V). “De dakserre op de kistenloods van de veiling moet een motor zijn voor duurzame innovatie in de groentesector, een economisch belangrijke tak in West-Vlaanderen. De locatie is een sterke troef in de communicatie over de hedendaagse tuinbouw als een betrouwbare producent van lekker, vers en duurzaam voedsel. Dit ambitieuze project is dan ook veel meer dan louter een nieuwe serre voor het provinciale onderzoekscentrum Inagro.”

Tuinders, universiteiten, de REO Veiling, innovatieve bedrijven, MIROM en de stad Roeselare werkten mee aan de technische invulling en de visuele en publieke inrichting. “We betrokken ook het bouwteam en de diensten van de Vlaamse Bouwmeester”, klinkt het. Verschillende overheden financieren het project. Naast het provinciebestuur en Inagro investeren ook de REO Veiling, Vlaanderen en Europa.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.