Bouw van dakserre op veilinggebouw in Roeselare ligt stil door gerechtelijke procedure

Dat bevestigde gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) deze namiddag op de provincieraad, op vraag van fractieleider Kristof Pillaert van N-VA. “De NV Antwerpse Bouwwerken heeft een gerechtelijke procedure aangespannen nadat het werk niet aan hen werd gegund.”

GF © GF

“Ik verneem dat er een kortgeding lopende is en dat er op 8 mei uitspraak zou zijn. Al is er natuurlijk wel een reële kans dat er daarna ook nog een procedure komt bij de burgerlijke rechtbank,”, stelde Kristof Pillaert. Hij wou weten wat er nu precies aan de hand is en tot welke vertraging dit kan leiden voor deze werken die nog maar net begonnen waren. En of dit niet vermeden had kunnen worden. “Werd dit dossier wel zorgvuldig genoeg voorbereid ?”

Over dat laatste liet gedeputeerde Naeyaert geen enkele twijfel : “De voorbereiding is tot in de puntjes gebeurd, al heb je natuurlijk nooit 100 % zekerheid dat alles waterdicht is. Anders zouden er geen advocaten zijn op deze wereld. NV Antwerpse Bouwwerken heeft inderdaad een kortgeding aangespannen. Zal dit vertraging opleveren ? Ja, al hoop ik natuurlijk dat dit beperkt kan blijven tot enkele maanden. Maar we moeten uiteraard voorzichtig blijven, en zeker geen lichtzinnige beslissingen nemen in een dossier van meer dan tien miljoen euro.”

De dakserre Agrotopia op de gebouwen van de REO Veiling aan de grote ring in Roeselare is inderdaad een indrukwekkend project, waar de provincie via Inagro een leidende rol in speelt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.