Boudewijn Laloo en Hilde Decleer worden Brugse ereschepenen

FOTO FERNAND PROOT SCHEPEN BOUDEWIJN LALOO © Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

Hilde Decleer en Boudewijn Laloo worden benoemd tot ereschepen van de Stad Brugge. Dat werd door de laatste gemeenteraad beslist.

De agenda van de laatste Brugse gemeenteraad van het jaar, het afscheid van Renaat Landuyt als burgemeester, bevatte deze dinsdagavond amper 14 punten. Om de kerstsfeer niet te vergallen werden traditioneel geen interpellaties ingediend.

De gemeenteraad gaf het fiat voor de aankoop van het paneel ‘De Heilige Veronica’ van de 15de eeuwse Brugse meester van de Ursulalegende voor het Groeningemuseum. Die toont de zweetdoek met het gelaat van Christus.

Patrick Daels (N-VA) vroeg extra politiepatrouilles in het Astridpark, dat heringericht wordt: “Er wordt drugs gedeald, er is zwerfvuil. Het is er niet echt veilig.” Schepen Philipe Pierins (SP.a) beloofde bij de korpschef aan te dringen op extra controles.

Een aantal politieke mandatarissen die afscheid nemen van de Brugse politiek kregen een eretitel.

FOTO FERNAND PROOT SCHEPEN HILDE DECLEER
FOTO FERNAND PROOT SCHEPEN HILDE DECLEER© Benny Proot

Frank Vandevoorde (SP.a), die meer dan twintig jaar gemeenteraadslid was, wordt eregemeenteraadslid. Net als zijn partijgenoot André Van Nieuwkerke en Georgina De Nolf (CD&V). Hilde Decleer en Boudewijn Laloo worden ereschepen, omdat ze respectievelijk zestien en achttien jaar schepen waren.

Namens de gemeenteraad loofde toekomstig Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn voorganger en uitttredend burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) voor zijn inzet de voorbije zes jaar voor Brugge. Vijftien van de 47 raadsleden stoppen ermee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier