Blankenbergse gemeenteraad in nieuwe zitjes

© WK
Redactie KW

In Blankenberge wordt de eerste gewone gemeenteraadszitting met het nieuwe stadsbestuur er dinsdagavond ook letterlijk een met nieuwe zitjes: de stad bestelde vorig jaar 150 stoelen, en die zijn deze week toegekomen.

“De nieuwe stoelen zijn een stuk lichter, en in tegenstelling tot de oude, kunnen ze makkelijk gestapeld worden. Ze kwamen met bijhorende stapelkarren”, zegt de bevoegde schepen Jurgen Content (SP.A). De nieuwe stoelen, in sober zwart, kostten ongeveer 40 euro per stuk. “Dat is inclusief het aandeel voor de stapelkarren”, aldus Content, “en daarnaast hebben we ook nog 12 hoge aperitieftafels en een tiental lage tafeltjes aangekocht, alles in een uniforme stijl.”

Voor het lot oude stoelen, 148 stuks met houten frame en stoffen bekleding, kan er nog tot 30 januari om zes uur ‘s avonds geboden worden op www.io-auctions.com. Er wordt een minimumbod van 22 euro voor gevraagd, maar voorlopig zijn er nog altijd geen biedingen. “De mensen kijken op veilingsites dikwijls eerst de kat uit de boom”, zegt Content. “Mochten we ze echter toch niet kwijtraken, dan gaan de stoelen wellicht naar de kringwinkel.”

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.