Blankenbergs stadsbestuur stelt doorgangswoning buiten dienst: “Toestand beneden alle peil”

"De doorgangswoning vertoont allerlei gebreken op vlak van comfort, regelgeving en veiligheid", stelt schepen van Sociale Zaken Annie De Pauw (SP.A). © WK
Redactie KW

De nieuwe meerderheidscoalitie in Blankenberge stelt in een persbericht dat de doorgangswoning in de Generaal Lemanstraat door het vroegere stadsbestuur ernstig verwaarloosd werd, en heeft daarom beslist om er voorlopig geen opvang meer te voorzien.

“De toestand van de doorgangswoning is beneden alle peil. We stelden vast dat er allerlei gebreken zijn op het vlak van comfort, regelgeving en veiligheid“, zegt schepen van Sociale Zaken Annie De Pauw (SP.A). Zo zou er onder meer al twee jaar geen brandverzekering meer zijn afgesloten voor het pand. “En er is ook een probleem met de bouwvergunning: die stemt niet overeen met de werkelijke invulling”, aldus De Pauw.

Gemeenteraadslid Brigitte Monbaliu van CD&V stelde hierover ook al een mondelinge vraag op de laatste gemeenteraadszitting. De nieuwe meerderheid heeft nu beslist om voorlopig geen opvang meer te voorzien in de doorgangswoning.

Björn Prasse, de vroegere OCMW-voorzitter, trekt het persbericht met het gedeelde standpunt van SP.A en CD&V echter inhoudelijk in twijfel. “Ik heb weinig zin in alweer zo’n welles-nietesspelletje”, reageert hij kort. “Maar dat er geen brandverzekering zou zijn, dat zou mij toch ten sterkste verwonderen. En wat de bouwvergunning betreft: wij hebben daarvoor met Open VLD nog een regularisatiedossier ingediend.”

Prasse geeft daarenboven ook aan dat de vroegere coalitiepartner van zijn partij zich in het verleden ‘een koele minnaar’ toonde wanneer het over de doorgangswoning ging. “Wij wilden er bijvoorbeeld een professionele kuisploeg inzetten maar N-VA wou daar niet in mee”, luidt het. Het OCMW verhuurt de doorgangswoning voor korte periode aan mensen in een noodsituatie, bijvoorbeeld na een woningbrand of wanneer een woonst onbewoonbaar is verklaard.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.