Blankenberge verplicht mondmaskers op de markt

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Stad Blankenberge voert een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen in. Zo wordt het mondmasker vanaf vrijdag verplicht bij elk marktbezoek. Ook bij een bezoek aan een expo in de badstad, moet je voortaan altijd een mondmasker dragen.

“De eerste week van de zomervakantie in coronasferen ligt achter ons. Van een toeristische volkstoeloop was er nog geen sprake, maar een drukke winkelstraat en een Zeedijk vol wandelaars tekenen de voorbije week wel af”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

Ze kijkt met gemengde gevoelens terug op die eerste vakantieweek in coronasferen. “We merken dat bezoekers zich houden aan de regel om zo veel mogelijk rechts aan te houden, maar het anderhalve meter afstand houden en het dragen van een mondmasker wordt systematisch vergeten. Iedereen heeft ze, niemand draagt ze. Mensen wandelen langs elkaar heen alsof er niets aan de hand is, en dat kan niet”, aldus Dumery.

De stad blijft daarom sensibiliseren om in het drukkere kernwinkelcentrum zoveel mogelijk een mondmasker te dragen. “Je beschermt er jezelf mee, maar vooral ook je medemens. Onze sensibiliseringsmedewerkers in het centrum en op de Zeedijk geven we alvast de opdracht om mensen die te dicht bij elkaar staan een mondmasker aan te bevelen. We bezorgen ook een affiche aan de handelaars die in hun zaak het dragen van een mondmasker willen verplichten. Zij kiezen zelf om deze maatregel in te voeren. We zien dat ook toeristische partners zoals Sea Life en het casino mee op de kar springen aangezien bezoekers de afstandsregels niet respecteren. Ook daar zal een mondmasker dragen dus verplicht zijn”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.