Blankenberge krijgt nieuwe burgemeester in 2017

Patrick De Klerck bij zijn eedaflegging als burgemeester van Blankenberge. Hij treedt af in juli 2017. © Benny Proot
Redactie KW

De huidige burgemeester van Blankenberge, Patrick De Klerck (Open Vld), kondigde zondagmiddag aan in juli 2017 af te treden. Huidig OCMW-voorzitter en partijgenoot Ivan De Clerck volgt hem op.

Het ontslag van Patrick De Klerck komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar de burgemeester hield het nieuws toch stil voor de bevolking. Tot vandaag, op de nieuwjaarsreceptie. De Klerck kondigde rond de middag aan in juli 2017 ontslag te nemen. Met huidig schepen en OCMW-voorzittter Ivan De Clercq, net als Patrick De Klerck liberaal, is de opvolging verzekerd.

“Niet gemakkelijk”

“Na overleg met mijn familie heb ik beslist om de gemeenteraadslijst van 2018 niet te trekken”, zei de huidige burgemeester. “Dit was geen gemakkelijke keuze. Zoals u waarschijnlijk wel kan merken doe ik deze job van burgemeester zeer graag en ga ik iedere dag met de glimlach naar het stadhuis.” Aan het einde van de speech werd de nakende wissel duidelijk. Patrick De Klerck zal weer zijn schepenambt opnemen tot de verkiezingen in 2018.

De Klerck, tot voor kort ook nog voorzitter van het kustburgemeesteroverleg, geeft aan dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn familie. Hij zal wel nog deelnemen aan de volgende verkiezingen. “We hebben momenteel een goed team en deze daadkracht moet zich doorzetten de volgende jaren. De continuïteit van de huidige beleid moet verzekerd worden.”

Teamspirit

“Het doorgeven van de sjerp is de symbolische aftrap van onze campagne, een campagne die nog meer dan de vorige zal gekenmerkt worden door teamspirit. Ervaring gekoppeld aan jeugdig geweld, realisaties van nu en een langetermijnvisie op alle domeinen”, aldus Ivan De Clerck over de wissel.

(OV/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten