BKO en Brouwerijsite nog maar eens op de korrel op gemeenteraad in Kortemark

Het boekje dat Open VLD uitbracht over Rita Tyvaert, trok de bekende discussie over geldgewin en vriendjespolitiek weer op gang. © Kurt
Redactie KW

Tijdens de relatief korte gemeenteraad op de eerste dag van het nieuwe schooljaar openden oppositieraadsleden Tyvaert (Eerlijk en Bezorgd) en Pollentier (N-VA) het vuur op oranjeblauw.

Pollentier had het vooral op de totale kostprijs van de Buitenschoolse Kinderopvang gemunt. Hij was altijd een voorstander van een nieuwbouw in plaats van een renovatie, die volgens hem veel meer kosten met zich meebracht. Schepen Karolien Damman (CD&V) antwoordde dat het bestaande gebouw renoveren 82.600 euro goedkoper was.

Het boekje dat Open VLD uitbracht over Rita Tyvaert, trok de bekende discussie over geldgewin en vriendjespolitiek weer op gang. Burgemeester Vancoillie (Open VLD) zei Tyvaert dat hij zich niet meer zou verlagen tot haar niveau van aan politiek doen.

Tot slot vroeg Mark Pollentier aan de burgemeester om op zijn Facebookpagina ‘burgemeester-lijsttrekker Toon Vancoilie’ de link naar de website van de gemeente Kortemark weg te halen. Pollentier voegde er tot slot aan toe dat het wel om een vergetelheid zou gaan in deze tijden van verkiezingskoorts. “Wie heeft er nu eigenlijk al verkiezingskoorts, Mark”, antwoordde Vancoilllie.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier