Björn Anseeuw trekt N-VA-lijst in Oostende

Redactie KW

Björn Anseeuw (35) wordt N-VA-lijsttrekker in Oostende. Volksvertegenwoordiger Manu Beuselinck duwt de lijst, advocate Veerle Vermeire (41) krijgt de tweede plaats.

Björn Anseeuw is parlementair medewerker bij Manu Beuselinck in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, maar is verpleegkundige van opleiding en werkte voordien als thuisverpleegkundige in Oostende. Sinds zowat een jaar is hij voorzitter van de Oostendse N-VA-afdeling. Hij is uit Gistel afkomstig, maar woont al tien jaar in Oostende.

Kamerlid Manu Beuselinck duwt de lijst, de tweede plaats gaat naar advocate Veerle Vermeire. Zij is een echte Oostendse en getrouwd met Dement-woordvoerder Kurt Verheggen, die nu wel een stap terug zet bij de actiegroep voor het behoud van het Oostendse erfgoed.

De N-VA ziet heel wat uitdagingen voor de stad. “Op de eerste plaats is er het veiligheidsprobleem, dat onlosmakelijk verbonden is met het lakse sociale beleid”, zegt Björn Anseeuw. “We moeten jonge, draagkrachtige gezinnen naar Oostende lokken, ook mobiliteit en bereikbaarheid, lokale economie met minder politieke bemoeizucht, tewerkstelling en natuurlijk de stadsfinanciën zijn onze prioriteiten.”

Volgens Anseeuw is het aantal N-VA-leden in arrondissement en stad Oostende in een jaar tijd verveelvoudigd. Hij is ervan overtuigd dat de partij potentieel heeft in Oostende, al wil hij er geen zetelaantal op plakken. De N-VA is bereid om bestuursverantwoordelijkheid op te nemen “als we partners vinden die met ons willen meegaan.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier