Bij Groen Roeselare dromen ze van vijf zetels

Het team van Groen, op 14 oktober willen ze graag vijf zetels. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Groen Roeselare heeft de volledige lijst voorgesteld met oog op de gemeenteraadsverkiezingen. Ze doen dat met ambitie. “Vier zetels moet zeker haalbaar zijn en eigenlijk dromen we van vijf”, zegt lijsttrekker Filiep Bouckenooghe.

Groen Roeselare is amibitieus. “Bij de verkiezingen van 2012 klom Groen van een naar drie zetels en trad voor het eerst in de geschiedenis toe tot het schepencollege. Op basis van een goed bestuursakkoord en een collegiale samenwerking konden we onze stempel drukken”, aldus lijsttrekker Filiep Bouckenooghe.

“Het mag duidelijk zijn dat de stad er zichtbaar groener op geworden is, waarbij we van pleinen weer ontmoetingsplaatsen maakten. Ook bij de komende campagne zetten we erg breed in, niet enkel op het groen-groene thema. We doen dat met een harmonieus samengestelde lijst met veel diversiteit, we vinden het belangrijk om mensen op de lijst te krijgen met heel uiteenlopende achtergrond. Tot wat dat moet leiden? Vier zetels moet zeker haalbaar zijn en we dromen eigenlijk van vijf.”

De belangrijkste posities waren al bekend met Filiep Bouckenooghe op één, gevolgd door jongere Deniza Miftari en gemeenteraadslid Steven Dewitte. Leen Sercu duwt de lijst. Opvallend is ook de aanwezigheid van Ben De Cat, hij kwam in het verleden op met de Piratenpartij in Roeselare. Zaterdag werd de volledige lijst voorgesteld in de Sint-Amandskerk.

De top van de lijst was alvast bekend. Lijsttrekker Filiep Bouckenooghe (54) is schepen van groen, welzijn en wonen, hij krijgt achter hem het gezelschap van Deniza Miftari (22). Een studente sociaal-cultureel werk die zich op tal van vlakken engageert, onder meer in de studentengroep, maar ook binnen ‘t Hope, Jakedoe en ze richtte ook Diversa op, een praatgroep voor vrouwen met een buitenlandse roost. De top-3 wordt vervolledigd door Steven Dewitte (37), ‘Witten’ combineert zijn mandaat als gemeenteraadslid met zijn job als beenhouwer. Op vier hebben we Fino Tratsaert (63), werkt bij Welzijnsschakels en is vrijwilliger in de sociale sector. Jaimie Deblieck (19) staat op vijf, hij studeerde groenbeheer tot zijn verkiezing als Mister Gay Belgium zijn leven overhoop haalde. Hij staat voor diversiteit.

Ex-piraat

Daaropvolgend zien we op 6. Nele De Pestel (29), heeft een passie voor radio maken en social media, op 7. vinden we Bram Vanacker (33), vakbondsman en lid van het dagelijks bestuur van ACV West-Vlaanderen. Anne-Lies Meesschaert (33) staat op acht, zij zet haar schouders onder een project in El Salvador. Xavier Deruytter (28) begint binnenkort een stage bij GRIP, een vereniging die werkt aan gelijke kansen voor mensen met een beperking. Christel Caen (61) is al heel haar leven actief als verpleegkundige, zij maakt de top-10 compleet.

Op elf staat met Ben De Cat (56) een opvallende naam, hij kwam zes jaar geleden nog op met de Piratenpartij. Verder hebben we op 12. Isabel Picavet (42), werkt bij de bank, mama van drie), 13. Bertin Sanders (63, oud-leraar), 14. Annick Lein (51, leerkracht in De Bever), 15. Dirk Verhack (60, gepensioneerd boswachter), 16. Miriam Merten (61, De kleine Prins), 17. Bert Wouters (37, voorzitter Groen Roeselare), 18. Riet De Bie (63, gepensioneerd zorgjuf), 19. Patt Mahieu (58, bluesmuzikant), 20. Ingrid Vermeulen (51, psychiatrische afdeling AZ Delta), 21. Henri Sambou (49, maatschappelijk adviseur, voetbaltrainer), 22. Ann-Marie Verhaeghe (33, juriste, alleenstaande mama), 23. Joachim Devriese (28, groenonderhoud bij Vanraes), 24. Lien Vancoillie (35, begeleiding asielzoekers en anderstaligen bij VDAB), 25. Geert Steyaert (57, geeft lessen tuinbouw aan jongeren met autismespectrumstoornis), 26. Marianne Misseeuw (65, Groenpark), 27. Dirk Vandewalle (61, milieugroep Gezinsbond), 28. Martine Ramboer (60, promotor openbaar vervoer), 29. Jens Loncke (21, masterstudent biochechemie en biotechnologie), 30. Lucrèce Corneillie (65, therapeutische massage), 31. Jean-Paul Dejonckheere (65, geëngageerd Bevernaar), 32. Lut Casteleyn (58, onthaalmoeder LOKOR), 33. Luc De Prest (duurzaam architect), 34. Gudrun Vandenbunder (62, begeleidster De Meander), 35. Annick Willemans (62, provinciaal voorzitter Groen), 36. Griet Decoster (58, rij-instructeur), 37. Eddy Demeersseman (55, OCMW-raadslid) en 38 Claus Demeersseman (27, Jong Groen, Poco Loco).

(TD