Bibliotheek van Oostkamp krijgt een nieuw dak

Concreet moet het dak van de inkomhal en de inkom zelf hersteld worden. © GST
Redactie KW

Een gedeelte van het dak van het bibliotheek-infopunt in het beukenpark in Oostkamp is in zeer slechte staat. Op de gemeenteraad werd beslist om de nodige renovatiewerken te laten uitvoeren.

Het volledig linkergedeelte van het dak van het bibliotheek-infopunt in het beukenpark is in een zo’n slechte staat dat het op verschillende plaatsen binnenregent en er al heel wat schade te zien is aan het binnenpleisterwerk.

Concreet moet het dak van de inkomhal en de inkom zelf hersteld worden. De watergoot rond de glaspartij en de hoger gelegen dakrand zijn aan vervanging toe, samen met het meest linkse dak rond de cirkelvormige volume en het hoger gelegen rond dak.

De gemeente is van plan om het dak volledig te laten renoveren en stelde hiervoor architect Ann Gyssels aan, die het bestek opstelde en de raming van de werken vaststelde op 74.969,54 euro inclusiefbtw. De werken zullen in het najaar van 2018 uitgevoerd worden zonder hinder te veroorzaken voor de gebruikers van de bibliotheek.

(GST)

Oostkamp liest voor Aardgaswagens

In de nabije toekomst moeten vijf bestelwagens voor de uitvoerende diensten vervangen worden. De voertuigen variëren van ouderdom tussen 1997 en 2000. De kosten aan het koetswerk en de aandrijving zijn door hun leeftijd niet meer te verantwoorden en daarom is gekozen om deze wagens te vervangen. Het gaat om twee voertuigen voor de dienst Publieke Ruimte en drie wagens voor de dienst Technische Ondersteuning.

De beslissing om aardgaswagens aan te kopen, sluit naadloos aan op de visie 2030 en de zorg voor een vermindering van de CO²-uitstoot. De aankoop zal via een groepsaankoop van Eandis verlopen, waardoor de gemeente kan meegenieten van een grotere korting en minder administratief werk heeft bij de aankoopprocedure.

Voor de aankoop van de vijf bestelwagens trekt de gemeente in totaal 199.650 euro uit inclusief btw. De wagens zullen tegen september dit jaar geleverd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier