Bevoegdheden van nieuw schepencollege in Ruiselede zijn bekend

Op de foto zien we v.l.n.r. Frans Debouck, Greet De Roo, Linda Wyckstandt, Ilse Volcke en Marc De Muynck. © Foto WV
Redactie KW

Vanaf januari 2019 zullen er in Ruiselede nog vier, in plaats van vijf, schepenen zetelen in het college van burgemeester en schepenen.

Vanzelfsprekend palmt meerderheidspartij RKD alle schepenambten in.

Greet De Roo blijft burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad. Haar diensten zijn: ruimtelijke ordening en wonen, erediensten, communicatie, personeel, ICT & GIS, financiën en BBC, veiligheid, politie en brandweer en noodplanning.

Marc De Muynck blijft eerste schepen. Zijn bevoegdheden zijn openbare werken (gewone en buitengewone dienst), integraal waterbeleid (waterlopen en grachten), energiebeleid en nutsvoorzieningen, land- en bosbouw en milieu en duurzaamheid (inclusief rattenverdelging).

Ilse Volcke wordt de tweede schepen en is verantwoordelijk voor toerisme, jeugd, cultuur, onderwijs, bibliotheek en internationale contacten.

Frans Debouck zal als derde schepen instaan voor sport en recreatie, feestelijkheden en beheer feestmateriaal, middenstand en economie, begraafplaatsen en beheer en onderhoud gemeentelijk infrastructuur.

Linda Wyckstandt is als vierde schepen voorzitter van het comité jubilea en heeft als bevoegdheden sociale zaken, buitenschoolse kinderopvang, gelijke kansen, mindervaliden, volksgezondheid en toegankelijkheid en sociale contacten.