Bevoegdheden bekendgemaakt nieuw schepencollege Wervik

De nieuwe coalitie van SP.A en de stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project maakte tevens de speerpunten voor het beleid in de komende legislatuur voor zes jaar bekend. Er moet een nieuw stadsbos komen en er volgt een open onderzoek om eventueel te veranderen van politiezone.

Voorstelling nieuw schepencollege en burgemeester vanaf 2019.Vlnr staande: vierde schepen Bart pynket, derde schepen Ann Degroote en vijfde schepen Sonny Ghesquière.Zittend vlnr: Bert Verhaeghe eerste schepen, Burgemeester Youro Casier en tweede schepen Geert Bossuyt. © Foto MV

Burgemeester Youro Casier neemt tot zijn bevoegdheid er ook openbare werken bij. Voor hem alvast geen onbekend terrein want in de vorige legislatuur toen als schepen behoorde dat ook tot zijn bevoegdheden. Bert Verhaeghe wordt eerste schepen en behoudt de meeste van zijn bevoegdheden van in deze legislatuur.

Idem voor Geert Bossuyt die ook opnieuw toerisme en recreatie krijgt. Ann Degroote krijgt de zware post van financiën. Bart Pynket is de enige nieuwkomer in het toekomstig schepencollege. Hij wordt bevoegd voor onder meer cultuur, mobiliteit en communicatie. Sonny Ghesquière behoudt zijn meeste bevoegdheden en die worden vanaf januari uitgebreid met evenementen, markten en foren.

De voorstelling vond niet plaats in het stadhuis maar in de brasserie van Triamant langs de Wervikstraat in Geluwe. “Niet in het stadhuis omdat we willen een nieuw verhaal schrijven“, aldus de burgemeester. Onder de titel ‘Samen voor een bruisende, groene en sociale stad, klaar voor de toekomst’ stelde men acht speerpunten voor. Alle gemeenteraadsleden van de nieuwe coalitie kwamen die speerpunten ondertekenen.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.