Bestek voor renovatie oud gemeentehuis Dadizele is goedgekeurd

© (foto JS)
Redactie KW

De kostprijs is geraamd op anderhalf miljoen euro.

De gemeenteraad van Moorslede keurde het bestek voor de renovatie van het oud gemeentehuis in Dadizele goed. De kostprijs is geraamd op anderhalf miljoen euro. Architectenburo Schepens uit Dadizele zorgde voor het ontwerp.

Nieuw onderkomen voor vaste gebruikers

Vaste gebruikers van het oud gemeentehuis zijn de heemkundige kring Dadingisila, de muziekacademie STAP, het Warm Dorp (OCMW) en de lokale politie. Dadingisila kreeg ondertussen van de gemeente al tijdelijk een ander onderkomen. Na de renovatie zal het oud gemeentehuis ook meer kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld tentoonstellingen, ontvangsten, huwelijken.

Fractieleider Sigrid Verhaeghe (Groep a) vroeg of de politie in het bestaande lokaal blijft. “Die ruimte is redelijk groot voor één persoon”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “We gaan daarover eens moeten nadenken. Eventueel gebruiken we dat als een vergaderzaal. De mogelijkheden hiermee zijn zeer uitgebreid.”

Politie naar ‘t Torreke?

“Persoonlijk vind ik het gemeentelijk domein ‘t Torreke een betere locatie voor een bureel voor de politie”, aldus Vergote. “Daar zou de politie meer zichtbaar aanwezig zijn en kunnen we eventueel een logo voorzien zodat de burger de politie gemakkelijk kan vinden.”

Start voor grote vakantie

Op 9 april vindt de openbare aanbesteding plaats en worden de prijsoffertes van de aannemers bekeken. “We schatten een maand later de renovatiewerken aan een aannemer toe te wijzen. Ik hoop dat hij voor het verlof kan starten.”

Het energiezuinig maken van het gemeentelijk patrimonium is voor het gemeentebestuur één van de prioriteiten in deze legislatuur. In dat kader diende de gemeente een subsidiedossier in bij de provincie. Samen met de architect werd gezocht naar adequate, energiezuinige en klimaatvriendelijke oplossingen. De provincie kende een subsidie van 100.000 euro goed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier