Beslissing knip Maria’s Lindestraat valt begin februari

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Of de knip van de Maria’s Lindestraat in Rumbeke er komt, weten we begin volgende maand. Dan neemt de stad een beslissing, zegt mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V).

Filiep Bouckenooghe van Groen kaartte de kwestie tijdens de gemeenteraad opnieuw aan. “Ik stel vast dat het sinds begin december erg stil is rond dit dossier. Maar waar ging dit protest nu eigenlijk over? Was het het zoveelste proces tegen de knip op zich, zoals in de Kadowijk? Of verschilden de wijk rond de Kaasterstraat en die rond de Koestraat volledig van mening? De essentie is dat de Rumbekenaar zich steeds meer zorgen maakt rond de verkeerschaos in het centrum, verbindingsstraten en wijken.”

“Roeselare is de sterkst groeiende centrumstad, met Rumbeke als exponent. Zijn de Koe- en Kaasterstraat nog een lokale weg of eerder een invalsweg? En wat wanneer het nieuwe ziekenhuis van AZ Delta opent? Komt er dan een stroom op gang vanuit de wijken boven de Mandellaan over Rumbeke richting nieuw ziekenhuis. Ook de straten rond de Rumbeekse scholen moeten veiliger. Wij ijveren daarom voor duidelijk inzake de knip van de Maria’s Lindestraat én hopen op een degelijk mobiliteits- en circulatieplan voor Rumbeke.”

Ook Astrid Deceuninck (CD&V) wil weten hoe de toekomst er uit ziet. “Er zijn inderdaad maatregelen nodig om de leefbaarheid in Rumbeke te garanderen, zeker met de komst van de kmo-site R-Plaza. Maar hoe zit het met de eventuele doorvoering van de knip?”

Circulatieplan opmaken

Schepen Griet Coppé (CD&V): “Na het heftige protest van twee maanden geleden hebben we alles eerst wat laten rusten. Het politiek overleg is ondertussen afgerond en we hebben experts ter zake geconsulteerd. Volgende maand willen we met het schepencollege een beslissing nemen. Maar nu al is duidelijk dat Rumbeke nood heeft aan een nieuwe circulatieplan. Daar willen we dit jaar zeker werk van maken, met de duidelijke intentie om de inwoners bij de gesprekken te betrekken. We plannen infosessie en participatiemomenten. Ik hoop dat de mensen die nu protesteerden straks ook van de partij zullen zijn en hun waardevolle inbreng zullen blijven doen. Wij willen immers ook een leefbaar Rumbeke.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier