Bert Wouters legt eed af als gemeenteraadslid in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond legde Bert Wouter de eed af als gemeenteraadslid. Hij vervangt Claus Demeersseman.

Een wissel bij het begin van de gemeenteraad. Bij Groen komt Bert Wouters in de plaats van Claus Demeersseman die zelf al tijdelijk in de plaats van Leen Sercu kwam. Zij kan door omstandigheden niet zetelen. Voor Claus is het niet langer mogelijk om zijn professionele activiteiten met een politiek mandaat te combineren. Bert Wouters is sinds 2013 voorzitter van Groen Roeselare en zal dat ook blijven tijdens zijn invalbeurt als raadslid. “Gelukkig hebben we mooie groep enthousiaste vrijwilligers binnen de partij waardoor het werk over vele schouders kan verdeeld worden. Zo moet het mogelijk worden om het voorzitterschap en het raadslidwerk te combineren met werk en gezin.”

Normaal zou Tine Huyghebaert de eed afleggen voor N-VA ter vervanging van Maxim Deweerdt die naar Kortrijk verhuist. Uit onderzoek is gebleken dat ze niet in aanmerking komt. Als gemeenteraadslid moet je tijdens de hele legislatuur in Roeselare wonen, wat bij haar niet het geval was. Ze woonde twee jaar in Torhout. Wie haar zal vervangen is nog niet bekend. Zo zat de N-VA-fractie met een man minder op de Roeselaarse gemeenteraad.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier