Bert Schelfhout steunt Oost-Vlaming in voorzittersstrijd bij Open VLD

Bert Schelfhout, eerste schepen in Deerlijk, schaart zich achter Egbert Lachaert in de strijd om het voorzitterschap bij Open VLD. © a-DRD
Olaf Verhaeghe

Deerlijkenaar Bert Schelfhout is een van de running-mates van Egbert Lachaert in de strijd om het voorzitterschap bij Open VLD. De oud-voorzitter van Jong VLD nationaal haakt zich zo vast aan de Oost-Vlaming. Met het duo Bart Tommelein-Francesco Vanderjeugd, Stefaan Nuytten en Els Ampe zijn er ondertussen vier kandidaten om Gwendolyn Rutten op te volgen.

Bert Schelfhout is eerste schepen in Deerlijk en was tussen 2013 en 2015 voorzitter van de jongerenpartij van Open VLD. Samen met Eva De Bleeker, voorzitter van Open VLD vrouwen is hij een van de eerste running-mates van Egbert Lachaert in de voorzittersverkiezingen bij de liberalen. Naast een nieuwe voorzitter wordt bij Open VLD ook een nieuw partijbestuur aangeduid. “Onze partij barst van het talent dat zich van onderuit opwerkt”, stelt kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert. “We moeten onze eigen organisatie aanpassen zodat vernieuwing en doorgroeimogelijkheden eigen worden aan onze partij. Kansen krijgen en kansen grijpen, dat is onze basisideologie.”

Lachaert vindt het naar eigen zeggen belangrijk om nieuwe mensen met energie, talent en ideeën kansen te geven. “Het is voor hen vandaag bijna onmogelijk om met minder naambekendheid in het partijbestuur verkozen te worden. Dat moet anders. We moeten onze eigen statuten durven aanpassen. En zo ook Jong VLD een vaste zetel in het partijbestuur geven”, zegt hij.

Bert Schelfhout, die zelf ook twijfelde om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap binnen zijn partij, kiest nu dus om zich aan Egbert Lachaert te verbinden. “Ik ken hem al langer en zijn oprechte persoonlijkheid en consequentie zijn een zegen voor onze partij. Egbert is de geknipte man om samen met zijn team ons land opnieuw in beweging te krijgen. Daarom doe ik mee met Team Egbert.” Het team running-mates van de Oost-Vlaamse kandidaat zal de komende weken verder worden uitgebreid. Ook Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne sprak eerder al zijn voorkeur uit voor Egbert Lachaert als partijvoorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier