Bernard Marchau neemt plaats in van Luna Goessaert in Kuurnse gemeenteraad

Els Verhagen en Bernard Marchau met Groen-voorzitster Meyrem Almaci © Facebook Groen Kuurne
Olaf Verhaeghe

Niet de 22-jarige studente Luna Goessaert maar wel Bernard Marchau (45) zal vanaf januari namens Groen in de gemeenteraad van Kuurne zetelen.

Groen trok in oktober in kartel met SP.A naar de kiezer. Met vier zetels scoorde de lijst erg goed en stapte men opnieuw in de meerderheid met CD&V en N-VA. Dat schepen Francis Watteeuw en Annelies Vandenbussche – beiden SP.A – opnieuw hun zitje zouden innemen in de nieuwe gemeenteraad was al duidelijk. Namens Groen komen twee nieuwe mensen in de raad: Els Verhagen en Bernard Marchau.

Els Verhagen werkt bij CM en zal over drie jaar ook schepen van onder meer Gezondheid en Geluk en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst worden. Ze vervangt op 1 januari 2022 Johan Bossuyt van N-VA in het college.

De 22-jarige Luna Goessaert, die verrassend verkozen werd, neemt haar zitje niet in vanaf januari. Eerder gaf ze al aan de afweging met haar kunststudies te maken. Eerste opvolger Bernard Marchau, in oktober op plaats 4 op de SP-A-Groen-lijst, komt in haar plaats. Bernard werkt in Dominiek Savio in Gits en is in Kuurne vooral bekend als trekker van de buitenspeelplaats in Ter Groenen Boomgaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier