Bercy Slegers moet plaats ruimen voor Nathalie Muylle in parlement

Nu Nathalie Muylle (CD&V) uit Roeselare niet tot de nieuwe federale regering behoort en ze dus terugkeert naar het parlement, is haar partijgenote Bercy Slegers (44) niet langer federaal volksvertegenwoordiger. In de regering Wilmès II werd Nathalie Muylle minister van Werk, Economie en Consumenten.

Bercy Slegers. © gf

“Ik ben daar zeer realistisch in, het was in eerste instantie voor zes maanden en nu keer ik terug naar de eerste opvolgersplaats”, reageert Bercy Slegers. “Het was wel een heel intense periode en het is steeds een voorrecht om in het parlement te mogen zetelen.”

“Corona zorgde voor een gezonde zenuwachtigheid in de politiek maar tegelijk is er keihard gewerkt geweest. In de coronacommissie boog ik mij over alle volmachtwetten van volksgezondheid, economie, de corona-app. Ook in de commissie Justitie was het studeren.”

Oppositie

Het parlement is altijd fysiek blijven doorwerken. “Ik blijf eerste opvolger, je weet nooit wat er nog gebeurt. Ik ga nu een weekend rust nemen en er dan weer volop tegenaan gaan. En ik blijf uiteraard steeds bereikbaar voor de mensen.”

Bercy Slegers is in Wervik fractieleider voor de oppositiepartij CD&V. Eerder was ze zes jaar schepen in de Tabaksstad. Ze was tweede opvolger op de lijst van CD&V voor de verkiezingen van 2010. Ze kwam op 15 december 2011 in de Kamer terecht na het ontslag van Yves Leterme, die adjunct-secretaris van de OESO werd. Dit jaar in maart werd Bercy Slegers opnieuw lid van de Kamer als opvolger van Nathalie Muylle. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.