Benjamin Vandorpe (47), Mia Cattebeke (63) en Carol Leleu gaan zetelen voor CD&V Kortrijk

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Onlangs dienden Stefaan De Clerck, Christine Depuydt en Alain Cnudde hun ontslag in bij de Kortrijkse gemeenteraad. Met de eerste zitting vlak om de hoek stelden de Kortrijkse Christendemocraten hun nieuwe aanwinsten voor. Benjamin Vandorpe (47), Mia Cattebeke (63) en Carol Leleu (41) zetelen vanaf vandaag maandag naast fractieleidster Hannelore Vanhoenacker, Roel Deseyn, Jean de Bethune en Pieter Soens op de oppositiebanken.

CD&V belooft al lang vernieuwing en vooral verjonging in hun rangen. Nadat Stefaan De Clerck, Christine Depuydt en Alain Cnudde opstapten werd dan ook verwacht dat er enkele jonge snaken aan het roer zouden verschijnen. Maar daar lijkt de partij toch maar deels in geslaagd. Carol is met haar 41 jaar veruit de jongste van de drie, ze is meteen ook de enige met ervaring in de gemeenteraad.

Dat is ook kersvers gemeenteraadslid Mia Cattebeke opgevallen. “Ik merk dat er in de kranten steeds vaker het nummer 63 tussen haakjes achter mijn naam verschijnt. Alsof men daar iets mee wil zeggen”, grapt ze. “Maar ik denk dat leeftijd weinig te maken heeft met hoeveel je kan bijdragen aan deze prachtige stad. Ik sta dan ook te trappelen om eraan te beginnen.” Ook fractieleidster Hannelore Vanhoenacker is tevreden. “Ik ben erg blij met onze nieuwe gemeenteraadsleden. We hebben de volgorde van onze lijst gerespecteerd en hebben daarmee een enthousiast team binnengehaald. Bovendien zijn we nog niet klaar met vernieuwen bij CD&V Kortrijk”, belooft ze.

Benjamin Vandorpe (47) is ondernemer en actief als medevennoot van de bedrijven Lafosse Kitchen Technology en Vermandere. Hij is nieuw in de politiek en vindt zich naar eigen zeggen terug in de woorden van Randolph Churchill, zoon van Winston Churchill en zelf journalist: Het is de plicht van de oppositie om oppositie te voeren. “Alleen moet dit op een constructieve manier gebeuren”, volgens Benjamin Vandorpe. “We gaan inderdaad de vinger op de wonde leggen waar nodig, maar evengoed zullen we met de regelmaat van de klok met eigen voorstellen komen, waarvan we hopen dat de meerderheid ze overneemt in het belang van de Kortrijkzanen”. “Vanuit mijn achtergrond zal mijn eigen focus liggen op de stadsfinanciën, economie en ondernemerschap” verduidelijkt hij.

Mia Cattebeke (63), bekend als directrice van school De Hoge Kouter, komt eveneens aan boord. ‘ZorgSaam met mensen in sterke buurten’ was haar slogan in de campagne en daar wil ze vanaf vandaag verder voluit voor gaan. “Onze samenleving die sterk en welvarend is, slaagt er nog niet altijd in om iedereen daar van te laten genieten”, aldus Mia Cattebeke. “Een stelling waar ik de afgelopen maanden, als lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst van het OCMW, al te vaak getuige van was.”

Tenslotte neemt ook Carol Leleu (41) haar mandaat op. In tegenstelling tot Benjamin en Mia, was Carol wel al eerder actief in de gemeenteraad. “Ik ben alvast enthousiast om terug te keren naar de gemeenteraad”, vertelt ze. “Dit geeft mij de kans om enkele dossiers van de vorige legislatuur van nabij op te volgen onder andere het woonproject Lange Munte.”

In de komende legislatuur zal Carol zich focussen op een toegankelijke, veilige mobiliteit. Daarbij wil ze een goed evenwicht nastreven wat betreft de structurele aanpak voor fietser, voetganger en automobilist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier