Belinda Beauprez : “Tot vervelens toe kabinet van Liesbeth Homans lastiggevallen”

Redactie KW

Schepen Belinda Beauprez (N-VA) maakte bekend dat het ministerieel besluit voor de bouw van het gemeenschapscentrum in Kruiseke (Wervik) is getekend door Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA).

“Tot vervelens toe viel ik het kabinet lastig”, zegt de schepen. Door het eindelijk ondertekenen van het ministerieel besluit kunnen de subsidies van de Vlaamse Maatschappij Sociaal Wonen (VMSW) worden toegekend. Niet niks alvast die subsidies want het gaat om maar liefst zestig procent op de bouwwerken. Wat een bedrag van 450.000 euro inhoudt. De kostprijs voor de nieuwbouw bedraagt 750.000 euro. Daarbij komt nog 275.000 voor de technieken en het meubilair en tenslotte 200.000 euro voor de omgevingswerken. De totale kostprijs bedraagt dus 1.225.000 euro.

De minister heeft nu een uitzondering en overgangsmaatregel gemaakt voor onze stad

Het wachten heeft duidelijk geloond. “Nieuwe dossiers kunnen namelijk geen aanspraak meer maken op dergelijke grote subsidies van de VMSW”, aldus de schepen. “Daarom was het zo belangrijk dat we een aanpassing konden verkrijgen van het ministerieel besluit. De minister heeft nu een uitzondering en overgangsmaatregel gemaakt voor onze stad.”

De stad hoopt dat de aannemer de bouwwerken zo vlug mogelijk kan starten. Het terrein tussen de buitenschoolse kinderopvang Sloeber en de wijk Hoogland werd al bouwklaar gemaakt. De werken duren in totaal 240 kalenderdagen.

Naast een grote zaal moeten er in het gemeenschapscentrum ook een vergaderzaal, een leslokaal, een cafetaria en bergingen komen. De nieuwbouw zal volledig uit beton bestaan, ook het dak.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.