Beleidsprogramma 2020-2025 schenkt aandacht aan Huis van de Vrije Tijd in Ingelmunster

Normaal gezien komt op deze site van de voormalige wasserij Reinwas het Huis van de Vrije Tijd. Je bemerkt vooraan schepen Nadine Verheye, burgemeester Kurt Windels en Katrien Vandecasteele. Achteraan v.l.n.r. schepen Jan Rosseel, Jean-Pierre Deven (voorzitter gemeenteraad), schepen Trui Lambrecht en gemeentesecretaris Dominik Ronse. © FODI
Redactie KW

Het gemeentebestuur in Ingelmunster maakte werk van het nieuwe beleidsprogramma 2020-2025. Het document beschrijft via ’10 Grote Werken’ een aantal ambitieuze projecten, zoals de bouw van het Huis van de Vrije Tijd en de vernieuwing van de stationsbuurt. Belangrijk is dat het gemeentebestuur dat niet doet zomaar in hun eentje.

“Deze beleidsnota draagt de slogan #iedereendoetmee. Iedereen telt mee, iedereen werkt mee, iedereen denkt mee en iedereen feest mee. Dat is onze centrale visie doorheen het beleid van de komende zes jaar”, stipt burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA & Open VLD) aan.

Een heel belangrijk werk is de afwerking van de dorpskernvernieuwing. Na de opening van de dorpsbrug is de aanpak van de stationsomgeving de volgende stap. “De fietser en voetganger moeten primeren, gezellige terrassen zullen de buurt opnieuw aantrekkelijk maken voor horeca en winkels. De stationsomgeving wordt een tweede dorpskern, met de fietsvriendelijke dorpsbrug als verbinding”, verduidelijkt Kurt, die benadrukt dat ook het optimaliseren van het kruispunt Kortrijkstraat-Gentstraat-Izegemstraat een onderdeel is van dit dossier.

Meer dan optredens of toneelvoorstellingen

Naast het vernieuwen van de stationsomgeving is een ander groot project het Huis van de Vrije tijd of een volwaardige zaal voor cultuurminnend Ingelmunster. De site van de voormalige wasserij Reinwas in de Oostrozebekestraat is een geschikte locatie met de nabijheid van de parking en andere centrumfuncties. Het Huis van de Vrije Tijd wordt een open huis, met de centralisatie van de dienst vrije tijd. Het is dus niet enkel een huis voor optredens of toneelvoorstellingen, maar ook voor repetitielokalen, expositieruimte, workshops, enz.

De bibliotheek krijgt er eveneens een onderkomen. “We moeten deze nieuwbouw in een breder geheel durven bekijken. Een globale doorlichting van het gemeentelijk patrimonium dringt zich dan ook op“, vervolgt Kurt.

Vanaf woensdag 24 april kunnen alle Ingelmunsternaren de nota nalezen via https://www.ingelmunster.be/detiengrotewerken. Wie het wenst, kan ook een exemplaar afhalen in het onthaal van het gemeentehuis. Tot 20 mei zijn opmerkingen, suggesties, kritiek of schouderklopjes welkom via het invulformulier op de website of via een mail naar beleidsplan@ingelmunster.be of via een brief. Al deze informatie verwerkt het bestuur in een definitief beleidsplan dat in juni op de agenda van de gemeenteraad komt.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier