Bekende bootjesman op lijst Open VLD Brugge: “Waarom geen watertaxi’s op de reien?”

Stefan Vankerkhoven

Waarom geen taxi-boten inleggen in Brugge? Die vraagt stelt de bekende bootjesman Michiel Michielsens. Hij prijkt op de Open VLD Plus lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

“Ik denk dan vooral aan het Jan van Eyck plein richting café Du Phare en het Molenhuis. De regio van het Sint-Anna kwartier en de molens zijn moeilijk bereikbaar voor toeristen nochtans is het echt een meerwaarde voor wie van Brugge houdt. Taxi-boten kunnen een oplossing zijn’, aldus Michiel Michielsens.

Michiel kent Brugge door en door. Net als grootvader Maurice en vader Jos gidst Michiel de bezoekers aan Brugge rond op de reitjes. Nu wil hij zijn eerste stappen in de politiek zetten bij Open VLD Plus. “Als ambassadeur van de stad wil ik dat de Bruggelingen weer fier en tevreden zijn. Ik wil meewerken om Brugge terug te brengen naar de gloriejaren die het ooit kende. Mijn vriendin, Sofie Amalou, en ik verwachten ons eerste kindje in juni. We willen graag onze kinderen grootbrengen in een stad die leefbaar, groen en dynamisch is.”

Voor meer dynamiek in de stad wijst Michiel naar het duo Mercedes en Ann. De drive en visie die zij tonen met dit PLUS-verhaal is wat Brugge nodig heeft, stelt Michiel. “Hoog tijd dat Brugge na jaren stilstand een versnelling hoger schakelt”

Propere reien

Als persoonlijk speerpunt naar de verkiezingen toe, zoekt Michiel het niet ver. “De reien kunnen best wat opgefrist worden. De broodnodige baggerwerken moeten uitgevoerd worden, want dat is al geleden van de jaren 70. ‘Ook fonteinen plaatsen waar nodig, zou goed zijn voor de waterzuiverheid en de aantrekkingskracht van onze stad. We zetten alvast propere reien bovenaan de agenda.”

“Op termijn zouden ook de boten elektrische fluisterboten kunnen worden. Er werden reeds stappen gezet naar één boot per bedrijf. Een geleidelijk en realistisch plan de komende jaren invoeren moet lukken”, zegt Michiel.

Taxi-boten in Brugge?

Waarom geen taxi-boten inleggen in Brugge? ‘De watertaxi zou ook een vervoersmiddelen kunnen zijn voor Bruggelingen en shoppers. Zo hebben we ook minder zware bussen nodig”, besluit Michiel Michielsens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.