Bekende apotheker komt op voor N-VA Izegem

© GF
Philippe Verhaest

N-VA timmert verder aan de lijst en voegt nu drie bekende Bosmolenaars aan het team toe. Meest in het oog springend is Virginie Derumeaux, die er al jaren een apotheek runt.

Virginie Derumeaux (40) is al veertien jaar het vertrouwde gezicht van apotheek De Bosmolens langs de Meensesteenweg. In haar vrije tijd is ze voorzitter van de ouderraad van de Heilige Familieschool. “Als apotheker kom ik dagelijks met jong en oud in contact”, zegt ze. “Zo weet ik goed wat er in Izegem leeft. Nu wil ik mijn steentje bijdragen.”

Ook Diederik Pattyn (61) waagt zich aan een politiek avontuur. Hij is bestuurder van het Izegemse marketing- en reclamebureau Artex en oud-bestuurslid van de Landelijke Ruiterijvereniging en KFC Izegem. Diederik staat ook bekend als co-organisator van de jaarlijkse fiets- en wandeltocht Izegem-Belle. Diederik gaat hier mee zijn vader Jef Claeys achterna, die in de jaren 1970-1980 op de Volksunielijst stond en zelfs schepen werd.

Laatste nieuwe naam is Annelies Demey (44), echtgenote van Bart Dewitte en centrumleider van het Dienstencentrum De Leest. “Ik wil mee actief het sociale beleid van Izegem uitbouwen”, zegt ze. “Oplossingen vinden voor de vereenzaming wordt één van de grootste uitdagingen van de komende jaren.”