Beernem stevent mogelijk af op nieuwe gemeenteraadsverkiezingen

Redactie KW

Naar aanleiding van geruchten over gesjoemel met volmachten is BRON op zoek gegaan naar onregelmatigheden bij het uitbrengen van de stem door de kiezer en de tellingen achteraf. Het onderzoek heeft uitgewezen dat in bepaalde kies- en telbureaus zaken gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen.

Als gevolg van hun bevindingen werd een klacht geformuleerd bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. “We vinden het zeer betreurenswaardig dat de vrijwillige inzet van eerlijke verkiezingsmedewerkers, zoals bijzitters, secretarissen, voorzitters, getuigen en ook de eerlijk uitgebrachte stem van de Beernemse kiezer, overschaduwd wordt door meerdere, al dan niet bewuste nalatigheden”, laat de lokale Open VLD-voorzitter Martine Vanderstraeten weten. “Uit respect voor de Beernemse kiezer en de kandidaten vragen we aan de Raad een uitspraak te doen over het democratisch gehalte van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen”.

Meer stembiljetten dan kiezers

Nu blijkt dat er in bepaalde stembureaus meer stembiljetten werden binnen gebracht, dan er kiezers zijn komen opdagen. Er moet onderzocht worden hoe zoiets kan. In de loop van de maand november wordt de zaak in een openbare zitting in het Provinciehuis behandeld.

(RB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier