Bas Surmont (22) wordt schepen in Wevelgem vanaf 1 augustus 2019

Het college van burgemeester en schepenen voor de komende zes jaar, vlnr: Bernard Galle, Frank Acke, Lobke Maes, Kevin Defieuw, burgemeester Jan Seynhaeve, Bas Surmont, voozitter van de gemeenteraad Jo Libeer, Stijn Tant, Geert Breughe en Mathieu Desmet. © (Foto SL)
Redactie KW

Het CD&V van burgemeester Seynhaeve behaalde op 14 oktober opnieuw een volstrekte meerderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Veel verschuivingen binnen het college vielen er dan ook niet te verwachten. Bernard Galle (70) laat volgend jaar het lint aan Bas Surmont (22) en niet aan Marie De Clerck die andere horizonten opzoekt.

De schepenen en de bevoegdheden voor de komende zes jaar liggen vast. Tijdens het persmoment gisterenavond toverde burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) alsnog een verrassing uit de hoed. Het witte konijn heet Bas Surmont, 22 jaar en student politieke sociologie. Hij neemt vanaf 1 augustus volgend jaar het schepenlint over van Bernard Galle die trouwens op diezelfde dag 71 jaar wordt en besloot een einde te brouwen aan zijn politieke carrière. Bas Surmont haalde vanuit het niets 919 stemmen, hij krijgt de bevoegdheden jeugd, communicatie, infokrant, integratie en gelijke kansen. Burgemeester Seynhaeve wees erop dat heel wat huidige schepenen hun entree in het college maakten toen ze nog twintigers waren. “Ikzelf, maar ook schepenen Mathieu Desmet, Stijn Tant, Kevin Defieuw en Lobke Maes kregen de mogelijkheid en de tijd zich op jonge leeftijd in te werken.”

Basketbalclub Oostende

Schepen Maes is trouwens de enige vrouw in het college, aangezien Marie De Clerck besloot om een andere weg in te slaan. Vanaf 2 januari wordt ze general manager van basketbalclub Filou Oostende. Een opportuniteit waar ze onmogelijk neen kon tegen zeggen en die onverenigbaar is met een schepenambt.

Door de inkanteling van het OCMW in de gemeente, is er een ambt minder. De huidige OCMW voorzitter Frank Acke behoudt zijn taken maar vervult die vanaf 1 januari binnen het schepencollege.

Ook de bevoegdheden van de overige schepenen blijven op een aantal kleine wijzigingen na, ongewijzigd. Burgemeester Seynhaeve neemt de strategische dossiers voor zijn rekening. Dan hebben we het vooral over het masterplan Wevelgem Centrum en het mobiliteitsplan, heikele dossiers die in de komende zes jaar concrete vormen zullen aannemen. Het volledige college van burgemeester en schepenen: Jan Seynhaeve, Mathieu Desmet, Kevin Defieuw, Geert Breughe, Lobke Maes, Stijn Tant, Bernard Galle en Frank Acke. Jo Libeer wordt de voorzitter van de gemeenteraad.

(SL – Foto SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.