Bart Somers huldigt ere-schepenen van Mesen

Vlnr: burgemeester Sandy Evrard, Guy Tancré, Emmily Talpe, André Bossaert, Darline Vaneeckhoutte en Bart Somers. © (Foto EF)
Redactie KW

In Mesen werden woensdagavond (26/02) de ere-schepenen gehuldigd en dit in aanwezigheid van Bart Somers. De Vlaamse Open Vld-politicus is sinds 2001 burgemeester van Mechelen en dus ook een collega van burgemeester Sandy Evrard.

“En ook een partijgenoot”, aldus een duidelijk tevreden burgemeester. Eerder haalde de Mesense burgemeester Bart Tommelein naar Mesen voor de inhuldiging van het dorpscentrum ‘t Oud Schooltje. André Bossaert was van het drietal de ere-schepen met het langste dienstjaren. Hij werd in april 1977 OCMW-raadslid en vanaf 1993 OCMW-voorzitter. In 2013 dan werd hij schepen. Van de huidige gemeenteraad was Guy Tancré aanwezig. Hij was in de voorbije legislatuur OCMW-voorzitter. Darline Van Eeckhoutte was de enige vrouw in het gehuldigde gezelschap. Zij was van 2001 tot 2007 gemeenteraadslid en werd dan schepen. Ze beëindigde haar loopbaan als gemeenteraadslid.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier