Bart De Wever spreekt zich in Langemark uit over vluchtelingencrisis

Redactie KW

Bart De Wever was de blikvanger op de familiedag van de N-VA Langemark-Poelkapelle. In zijn speech sprak hij zich uit over de vluchtelingencrisis.

De lokale afdeling van Langemark-Poelkapelle had een bezoek van Bart De Wever gewonnen nadat ze erin geslaagd was om over een bepaalde periode relatief het meest aantal leden te werven. Leentje Vande Burie mocht als 300ste lid een bos bloemen van de nationale N-VA-voorzitter ontvangen.

In zijn speech verwees Bart De Wever naar het opvangcentrum van Poelkapelle. “Ik begrijp dat veel mensen daarmee bezig zijn en bezorgd zijn”, aldus Bart De Wever. “Het vluchtelingenprobleem is een mondiaal probleem en vraagt verstandig leiderschap. Ik heb nooit geloofd in de zogenaamde Arabische lente en op vandaag kunnen we niet ontkennen dat de wapenarsenalen van Khadaffi die de regio hebben overspoeld, voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de instabiliteit in de regio.”

Emopolitiek

“Wij varen zonder geopolitiek kompas. Ik heb soms de indruk dat er niet wordt nagedacht. Men voert politiek op basis van sentimenten. Wat goed voelt, zal wel juist zijn. De vluchtelingen gaan niet naar de rijkste landen van de wereld die vlakbij liggen, de Golfstaten. Op de dag dat in alle Europese kranten de bloedstollende foto verscheen van de verdronken kleuter Aylan, stond er in de belangrijkste Saoedische krant helemaal niets daarover. Men trekt er zich daar eenvoudigweg niets van aan. Dat is heel moeilijk te begrijpen en te aanvaarden.”

“Hoe komt het dat de vluchtelingen in Brussel aankomen? Omdat Griekenland zomaar de grenzen openzet en men is er niet geïnteresseerd om die mensen op te vangen. Men laat die gewoon doorwandelen. Daarbovenop kwam de tragische vergissing van Angela Merkel die zegt ‘Wir schaffen das!’. 800.000 vluchtelingen, we lossen dat wel op. Dat is een open uitnodiging aan miljoenen mensen om te komen.”

Alleenstaande mannen

“De vluchtelingen komen met een economisch kompas. Van alle asielzoekers komt één op vijf uit Syrië. De helft komt uit Irak, waarvan het merendeel uit Bagdad. 80 % van die mensen zijn alleenstaande mannen tussen 20 en 35 jaar. Maar wat zie je op tv en in de kranten? Gezinnen en kinderen, maar dat is niet de realiteit.”

“De publieke opinie wordt gemanipuleerd. Maar er heerst onbehagen. Mensen vragen zich stilletjes af – want luidop mag je dat blijkbaar niet meer doen – wat die zal migratiestroom doen met onze cultuur.”

Achteraf mochten de aanwezigen nog op de foto met Bart De Wever, die daarvoor ruim de tijd nam.

Bart De Wever spreekt zich in Langemark uit over vluchtelingencrisis

(TOGH – foto’s TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier