Barbara Pas en Tom Van Grieken op lentereceptie Vlaams Belang

Vlaams Belang zette de lente in met een lentereceptie in het provinciaal secretariaat in Kachtem. Naast nationaal voorzitter Tom Van Grieken kwam ook fractieleider Barbara Pas langs.

© Frank Meurisse

Barbara Pas haalde tijdens haar toespraak fel uit naar het nieuwe justitieplan van minister Geens. Volgens Pas komt dit plan neer op een stimulusbeleid voor criminaliteit. “De manifeste weigering van Geens om opgelegde gevangenisstraffen uit te voeren is een geschenk voor criminelen uit de hele wereld”, stelde Pas.

Gevaren van de islamisering

Later op de middag haalde nationaal voorzitter Tom Van Grieken in een korte boodschap dan weer uit naar de Vlaamse Regering; die hij verweet een koele, kille besparingsregering te zijn. De Vlaams Belangvoorzitter betreurde ook heel sterk de communautaire stilstand die N-VA bij het begin van deze legislatuur heeft aangekondigd. En tot slot wees Van Grieken op de nefaste gevolgen van de immigratiepolitiek in dit land en op de gevaren van de verdere islamisering van Vlaanderen.

Met het zingen van de Vlaamse leeuw werd het officiële gedeelte afgesloten en kon de receptie met drank en lekkere hapjes van start gaan. (MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.