Axel Ronse over YouTube-ruzie: “Toch geen gedragscode opstellen voor puberruzies?”

© belga
Bram Van Renterghem
Bram Van Renterghem Chef Nieuws

“We gaan toch geen geen staatszaak maken van twee pubers die met elkaar ruzie maken over het aantal likes?” Zo reageert Kortrijks schepen voor cultuur Axel Ronse (N-VA) op het voorstel van Benjamin Dalle (CD&V), om in navolging van een Youtube-ruzie een gedragscode voor influencers op te stellen.

De online ruzie tussen Nathan Acid Vandergunst (Blankenberge) en Michiel Callebaut en Celine Dept (Bredene) bereikt zelfs de Wetstraat. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) riep dinsdagavond op om na te denken over een gedragscode voor influencers. “Ze hebben veel volgers en dus hebben zij een verantwoordelijkheid”, klinkt het. Daarom wil samen met de influencers bekijken hoe zo’n code kan worden opgesteld.

Maar dat is een stap te ver voor Vlaams parlementslid en Kortrijks schepen voor Cultuur Axel Ronse. “Mogen er initiatieven rond mediawijsheid zijn? Absoluut. Maar om op basis van een ruzie tussen twee pubers over het aantal likes een gedragscode laten opstellen…Je gaat daar toch geen staatszaak van maken?”

“De politiek moet zich toch enigszins boven de waan van de dag stellen”, vervolgt hij. “Zeker wanneer ondernemers die failliet gaan en mensen die vereenzamen in coronatijden.”

Als het toch tot een decreet daarover zou komen, laat Ronse alvast weten tegen te zullen stemmen. “Stop die Regulitis”, klinkt het. “Laat pubers puberen.”

https://twitter.com/axel_ronse/status/1298537742050230286Axel Ronsehttps://twitter.com/axel_ronse

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.