Avelgemse wordt algemeen directeur van VVSG

Mieck Vos wordt algemeen directeur van de VVSG © BBM
Axel Vandenheede

Vanaf 1 juli wordt Mieck Vos algemeen directeur van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Ze volgt Mark Suykens op, die op 1 februari 2017 met pensioen gaat. Mieck Vos (48) is sinds 2013 kabinetschef van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Voordien vervulde ze diverse andere functies in de publieke sector en socialprofitsector. Zij was onder meer adjunct-stadssecretaris van de stad Kortrijk. Ze werd ook genomineerd als overheidsmanager van het jaar.

De VVSG vervult een heel belangrijke rol in Vlaanderen: alle Vlaamse gemeenten en OCMW’s zijn lid en doen dagelijks op haar diensten een beroep voor belangenbehartiging, adviesverlening, informatieverstrekking, vormingen en studiedagen, enzovoort.

Unieke kans

Mieck Vos beschouwt deze job als een unieke kans in haar loopbaan: “Mijn passie en enthousiasme voor gemeenten als kracht voor vooruitgang hoop ik volop te kunnen botvieren vanuit de functie van algemeen directeur VVSG. De verantwoordelijkheid die uitgaat van deze job om voor alle Vlaamse gemeenten, OCMW’s, politiezones, hulpverleningszones, intercommunale en andere samenwerkingsverbanden een sterke spreekbuis, verbindingsfiguur en vertegenwoordiger te kunnen zijn, dat inspireert me en drijft me.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier