Avelgemse OCMW-voorzitter verrast door populariteit N-VA

Redactie KW

Daarnaast is Trees Vandeputte tevreden dat haar partij CD&V de grootste blijft in Avelgem.

In Avelgem klokt CD&V voor Vlaanderen af op 26,5 %. Dat is 3,2 % meer dan N-VA, die 23,3 % haalt na een spectaculaire stijging met bijna 16 %.

OCMW-voorzitter Trees Vandeputte is tevreden dat haar partij de grootste blijft in Avelgem. “Je hoopt altijd om de grootste te zijn. Ik ben blij dat we daarin geslaagd zijn”, aldus Trees. “Tegelijk ben ik erg verrast dat N-VA zonder plaatselijke kandidaat zo goed scoort in Avelgem. Dat stemt tot nadenken.”

Beïnvloed

“We merken dat N-VA vooral veel kopstemmen kreeg. Ik vermoed dat heel veel mensen beïnvloed zijn door het nationale boegbeeld die partij, met name Bart De Wever. Die man kan het namelijk heel goed vertellen.”

Op nationaal vlak heeft CD&V een flinke dreun gekregen. “We moeten serieus inboeten, maar ik wil daarover nog niet veel kwijt. We mankeren op dit moment nog heel veel informatie. Een reactie is nu nog niet aan de orde.”

Aan een coalitie met N-VA op nationaal vlak denkt Trees op dit moment evenmin. “Daar is het nog veel te vroeg voor. Laten we eerst de volledige resultaten afwachten.”

Verrijkend en vermoeiend

Voor de OCMW-voorzitter is dit haar eerste deelname aan de Vlaamse Parlementsverkiezingen. Ze stond op de tiende plaats op de opvolgerslijst van CD&V. “Het was een zeer interessante, maar ook intensieve periode. Verrijkend en tegelijk vermoeiend omdat de campagne naast al het lokale werk moet gebeuren. Maar bovenal ben ik tevreden met het resultaat.”

(EDD-foto JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.