Avelgem voorziet extra laadpaal voor elektrische wagens

Redactie KW

Er was er al eentje aan het woonzorghuis in de Leopoldstraat, maar binnenkort kunnen Avelgemnaren met een elektrische auto ook op de parking aan het station hun wagen opladen. De gemeenteraad keurde de nieuwe laadpaal maandagavond goed. Verder wordt ook een tweedehandsvleugelpiano aangekocht en komen er op het terrein aan de Spikkerelle extra speeltoestellen en een hindernissenparcours.

De eerste laadpaal in Avelgem staat dus op de parking aan het woonzorghuis, maar binnenkort worden ook op de parking IJzerwegstraat aan het station parkeerplaatsen voorbehouden voor een tweede oplaadpaal. De gemeenteraad gaf daar maandag goedkeuring voor. Later dit jaar moet nog een nieuwe locatie worden bepaald. Conny Rogie, oppositieraadslid voor N-VA, stelde zich de vraag of extra laadpalen wel nodig is. “Het lijkt me wel de moeite om ook de deelgemeenten te betrekken“, klonk het nog.

Wij zijn van hogerhand verplicht om vier laadpalen te plaatsen“, stelde burgemeester Lut Deseyn (GBA). “We zijn van plan om te bekijken om er een in de deelgemeenten te plaatsen, maar de nodige voorzieningen moeten er wel aanwezig zijn.” Koen Van Steenbrugge van CD&V ziet de samenwerking met Eandis liever stopgezet worden. “Kan de plaatsing niet gebeuren in eigen regie? Dat zal de kostprijs aanzienlijk drukken.” De meerderheid reageerde positief en gaf aan dat er indien mogelijk rekening mee gehouden wordt.

Vleugelpiano en bijkomende speeltoestellen

Nog maandagavond werd de aankoop van een tweedehands vleugelpiano voor het Avelgemse Conservatorium goedgekeurd. “De huidige piano voldoet niet langer en is aan vervanging toe”, duidt schepen Jules Lampole (GBA). Gemeenteraadsleden Koen Beyls (CD&V) en Conny Rogie (N-VA) vonden de geraamde 40.000 euro wel veel voor een tweedehandsexemplaar. “De vleugelpiano moet kwalitatief zijn en zal zowel voor de wekelijkse lessen als voor concerten. De plaatsing en het stemmen zijn in de prijs inbegrepen. Tot begin maart kunnen offertes ingediend worden; deze worden bekeken door twee experts om uiteindelijk een doordachte aankoop te kunnen doen. Tegen april, vlak voor de examens, willen de piano geplaatst hebben”, aldus de schepen nog.

Tom Beunens, schepen voor Tandem, duidde de aankoop van aanvullende speeltoestellen en een hindernissenparcours voor op het evenemententerrein aan de Spikkerelle. “Ik kreeg nog niet de kans om samen te zitten met de jeugdraad, maar ik ben zeker van plan om ook hun advies nog in te winnen. Mondeling gaf men wel al aan akkoord te gaan met de plannen.” CD&V drong aan om in het bestek het milieuvriendelijke en duurzaamheidsaspect van de materialen af te dwingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier