Arsène Bauwens blaast MAF af

Redactie KW

De Maldegemse Favorieten (MAF), de nieuwe politieke beweging die in november van vorig jaar door onafhankelijk raadslid Arsène Bauwens werd aangekondigd, neemt dan toch geen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober.

Na de verkiezingen van 2012 werd Arsène Bauwens uit de Butswervestraat met zijn 448 voorkeurstemmen N-VA raadslid in Maldegem. Omdat hij zich niet kon vinden in de dictatoriale houding van de Maldegemse N-VA-voorzitter zetelde hij vanaf december 2015 als onafhankelijk raadslid in de Maldegemse gemeenteraad.

In november 2017 kondigde Bauwens aan dat hij met zijn nieuwe politieke beweging Maldegemse Favorieten (MAF) aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 zou deelnemen. Hij zou met een lijst komen met mensen die geen bindingen hebben met een van de traditionele partijen.

Donderdagnamiddag kondigde Bauwens aan dat MAF niet van de grond komt en dus ook niet zal deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Toen ik de idee van MAF lanceerde waren er veel politiek bekwame mensen die mij verzekerden dat zij achter MAF stonden en op de lijst wilden staan. Een volle lijst met 27 kandidaten vormen, leek een makkie te worden. Toen de concrete gesprekken moesten beginnen, heb ik moeten vaststellen dat veel van de mensen die toezeggingen hadden gedaan plots op hun gegeven woord teug kwamen. Omdat MAF met het aantal kandidaten dat wij nu hebben bijna onmogelijk aan een zitje in de gemeenteraad kan komen, heb ik vorige week vrijdag beslist om MAF af te blazen”, aldus een teleurgestelde Arsène Bauwens.

Hij zal de politiek blijven volgen en is van plan om het beleid kritisch te bekijken en zich als het moet via de media te laten horen.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier