Arnold Bruynooghe nieuwe fractievoorzitter Vlaams Belang Brugge

Arnold Bruynooghe is de nieuwe fractieleider van Vlaams Belang Brugge. © Foto Fernand Proot
Redactie KW

Alain Quataert staat het fractieleiderschap van Vlaams Belang Brugge af aan Arnold Bruynooghe.

De gemeenteraadslegislatuur is exact halfweg en Alain Quataert besliste om het fractieleiderschap van Vlaams Belang Brugge door te spelen aan Arnold Bruynooghe. Alain Quataert was na de verkiezingen van oktober 2012 actief als fractieleider van de tot twee raadsleden herleidde Brugse gemeenteraadsfractie.

“Sinds zijn herintrede in de Brugse gemeenteraad, in september 2014 en in opvolging van Agnes Bruyninckx, levert Arnold Bruynooghe maandelijks goed onderbouwde tussenkomsten af, vooral over financiële dossiers”, legt Alain Quataert uit. “Arnold had bovendien al 6 jaar ervaring als gemeenteraadslid opgedaan tijdens de legislatuur 2007-2012.”

“Zelf was ik mijn eerste jaren als fractievoorzitter enthousiast gestart en heb deze verantwoordelijkheid zo goed mogelijk proberen op te nemen. Het is een niet te onderschatten en ook tijdrovende verantwoordelijkheid. Sinds enige tijd heb ik wegens een nieuwe en uiterste boeiende professionele uitdaging in de privé-sector minder tijd beschikbaar voor de politieke debatten in Brugge dan voorheen.”

“Daarom en vooral na de tweedaagse budgetbesprekingen van eind november ben ik beginnen overwegen om het fractieleiderschap aan Arnold Bruynooghe aan te bieden. Ik dank Arnold Bruynooghe nu voor het aanvaarden van deze verantwoordelijkheid en heb er alle vertrouwen in dat hij de laatste drie jaren van de legislatuur maandelijks onderbouwde en kritische fractiestandpunten zal blijven vertolken namens ons beiden”, besluit Alain Quataert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier