Ardooise oppositie wil inspraak in bouw De Tassche

Op de plaats van de vroegere kerk van De Tassche (zie foto) die vorige zomer door een brand vernield werd, komt een nieuw ontmoetingscentrum. De voorlopige plannen zorgden voor beroering. (Foto ARD)
Bert Vanden Berghe

In de gemeenteraad werd een plan goedgekeurd voor het nieuwe cultureel centrum dat komt op de plaats van de afgebrande kerk. Niet geheel met de zin van de oppositie.

Het gebouw bevat een zaal van 242 vierkante meter, vergelijkbaar met de oppervlakte van ‘t Zonneke. Daarnaast is er een berging, koelcel, keuken, toiletten en een vestiaire voorzien. Er is ook een vergaderzaal van 50 vierkante meter inbegrepen. “Buiten is een terras voorzien met luifel”, aldus de burgemeester. “Ook de klokkentoren blijft bewaard.”

Christine Vandewaetere (SamenPlus) was naar eigen zeggen blij dat er schot in de zaak komt. “Maar we gaan niet akkoord met de manier waarop het gebeurd is. De verenigingen hebben totaal geen inspraak gekregen. Zo is de ingang niet zichtbaar en krijgt het terras pas ‘s avonds licht.” Collega Steven Demeulenaere sloot zich daarbij aan en stelde voor om het punt uit te stellen tot alle verenigingen geraadpleegd werden. “Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen”, aldus burgemeester Callens. “Als we dit uitstellen, duurt het zeker drie tot vier maanden vooraleer het weer op de agenda kan komen. Bovendien gaat het om een voorlopig plan.” Christine hoopte dat de burgemeester kon garanderen dat er eventuele wijzigingen mogelijk zijn als de definitievere plannen vorm krijgen. “We willen in de gemeenteraad duidelijk de adviezen horen en de redenen waarom er wel of geen rekening mee werd gehouden.” (BVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier