Ardooise burgemeester plaatst zes nieuwkomers op lijst Groep 82

De nieuwkomers van dienst. Van links naar rechts zien we Sybille Vanhaverbeke, Ward Callewaert, Hein Defour, Wesley Lannoo, Els Bouckaert en Stijn Vanhee. (Foto EH)
Bert Vanden Berghe

Woensdagavond stelde burgemeester Karlos Callens de lijst voor waarmee hij naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in oktober. Daarop zien we zes nieuwe én bekende nieuwkomers.

Door het dalende aantal inwoners ziet Ardooie na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober het aantal zetels zakken van 21 naar 19. In de huidige politieke conjunctuur zijn er 14 die ingepalmd worden door Groep 82. Karlos Callens wordt lijsttrekker, zijn zoon Pieter lijstduwer. De volgorde van de lijst ligt nog niet vast, maar Kathleen Verhelle, Dieter Vanovertveldt, Krist Soenens, Linda Devisch, Chantal Vande Vyvere, Véronique Buyck, Terry Callens, Ilse Vereenooghe, An Vanantwerpen, Mario Devroe, Gino Deceuninck keren alvast terug. Zijn er niet meer bij: OCMW-voorzitster Marleen Lepla, Claire Chiers, de betreurde Patrick Demuynck, Baptist Wyckhuys, Wilfried Farrazijn, Glenn Degeyter, Griet Decorte, alsook Veronique Vandekerckhove.

Dat betekent dus dat er ruimte is voor acht nieuwkomers, zes in het nieuwe systeem. En dat zijn geen kleine namen. Er is Stijn Vanhee, die velen nog kennen als ex-voorzitter van de jeugdraad. De leraar in het VTI in Roeselare is vandaag nog steeds kookouder bij de plaatselijke Chiro en actief in het Sint-Maartenscomité. Ook daarin betrokken, alsook leraar, is Wesley Lannoo. Hij is afkomstig van Zwevezele waar hij zich al inzette voor het verenigingsleven.

Sybille Vanhaverbeke, dochter van de bekende Annie Tuytte en Fons Vanhaverbeke, is ook nieuw. De moeder van vier kinderen geeft les in de kunstacademie in Waregem. Ze is ook actief bij de harmonie en betrokken in het ArKo Dorpstheater. Daar loopt ze regelmatig Els Bouckaert tegen het lijf, die haar vergezelt op de lijst. Els werkt als zorgkundige in woonzorgcentrum de Waterdam in Roeselare. De Callens-clan geeft ook enkele jongere mensen een kans. Hein Defour is industrieel ingenieur bij Agriplant. De neef van schepen Kathleen Verhelle is ook actief in de Bockor Boys en de Sint-Elooisgilde en beschikt over een uitgebreide vrienden- en kennissenkring. Ook Ward Callewaert is een naam als een klok. “Als twaalfjarige kwam hij al naar mij toe om te zeggen dat hij ook burgemeester wilde worden”, aldus Karlos. Ward is de kleinzoon van de betreurde Daniel Callewaert, die het gelijknamige veevoederbedrijf uit de grond stampte, heel bekend was in het Ardooise verenigingsleven en die zelfs de Cyclocross naar hem genoemd zag worden. Hij studeert elektromechanica, is lid van de Sint-Maartensruiters en de Ardooise KLJ.

De precieze volgorde en het programma maakt Groep 82 later bekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.