Ardooie krijgt extra spaarbekken

Aan de achterkant van de Watervalstraat komt straks een nieuw bufferbekken. (Foto Google Maps)
Redactie KW

In de gemeenteraad werd een princiepsakkoord vastgelegd over de komst van een spaarbekken langs de Meersenstraat. Het bestuur hoopt zo definitief komaf te maken met eventuele wateroverlast bij hevige regenval.

Belangrijkste punt van de raad was de princiepsbeslissing om enkele percelen grond aan te kopen voor de aanleg van een bufferbekken. Die komt er ter hoogte van de Meersenstraat, een zijstraat van de Watervalstraat. Er werd een akkoord bereikt met een viertal eigenaars, die samen goed zijn voor een oppervlakte van 21.304 m². “De provincie was graag van start gegaan in september”, aldus de burgemeester. “Maar als alles rond raakt, zijn we al snel 2018.”

Steven Demeulenaere (SamenPlus) stelde zich echter vragen bij eventuele schade als de berm het niet houdt. “Daarvoor moet aangeklopt worden bij de verzekeringen in kwestie”, antwoordde de burgemeester. Het zorgde voor een technische discussie, waarbij de burgemeester lichtjes geagiteerd raakte dat daar kritiek op kwam. Na de raad zorgde dat nog voor een stevige discussie in de coulissen tussen de twee heren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier