Ardooie blijft financieel kerngezond

De nieuwe financieel beheerder Veroniek Seynaeve legde de cijfers haarfijn uit. (Foto JD)
Bert Vanden Berghe

Voor de gemeenteraad werden de cijfers van het autonoom gemeentebedrijf onder de loep genomen. Die zijn goed, al moet er hier en daar wat bijgeschaafd worden.

Christine Vandewaetere (SamenPlus) was vol lof over de uitleg van de nieuwe financieel beheerder Veroniek Seynaeve. Die laatste legde de cijfers haarfijn uit. Daaruit valt af te leiden dat het autonoom gemeentebedrijf, waartoe onder meer de sport- en evenementenhal behoort, kerngezond is. Maar het overschot is niet noodzakelijk goed nieuws. Doordat er teveel vanuit de gemeente gesubsidieerd werd, is er nu ruim overschot, maar daar moet vennootschapsbelasting op betaald worden. Die verdeelsleutel wordt nu aangepast naar de toekomst toe om een te groot overschot te vermijden.

De gemeente zelf noteert een overschot van 25.529,19 euro. “Niet moeilijk, als er nauwelijks of niet geïnvesteerd wordt”, sneerde Kurt Eeckhout (N-VA). Beheerder Veroniek Seynaeve benadrukte dat de kerntaak een financieel gezonde gemeente is. En dat lukt aardig. In 2016 werden geen nieuwe leningen afgesloten. De gemeenteschuld werd verminderd met 293.210,49 euro. Eind vorig jaar bedroeg de totale schuld nog 1.851.581,33 euro. Aan dat tempo is dat nog slechts een miljoen euro tegen 2019. (BVB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier