Anthony Dumarey legt eed af als nieuwe burgemeester van Oudenburg

Donderdagnamiddag legde Anthony Dumarey (Open VLD) de eed af bij gouverneur Carl Decaluwé als nieuwe burgemeester van Oudenburg. Zijn mandaat gaat in op 1 januari.

Anthony Dumarey legt de eed af als burgemeester van Oudenburg bij gouverneur Carl Decaluwé. © Davy Coghe

De Open VLD van Anthony Dumarey boekte op 14 oktober een grote verkiezingsoverwinning in Oudenburg: van zes naar negen zetels. De partij vormde een coalitie met N-VA en SP.A en zette zo na vele jaren de CD&V van burgemeester Peter Velle aan de kant.

“Ik ben niet zenuwachtig“, zegt de 48-jarige vastgoedmakelaar, die getrouwd is en vader van een zoon. “Ik ben niet nieuw in de politiek en zie de gouverneur regelmatig in de provincieraad. Maar het is toch een bijzondere dag. Na 24 jaar als oppositieraadslid, waarvan twaalf jaar als oppositieleider, is dit toch een mooie bekroning. Ik stond vanmorgen op en dacht: het is zover.”

Veel tijd om de feesten had Anthony Dumarey niet, want om 14.30 uur moest hij de eed afleggen en om 15 uur begon de provincieraad. “Ik moest dus onmiddellijk weer aan het werk”, vertelt hij. “Ik hoop om hier over zes jaar nog eens te staan. Ik wil niet tot mijn 70ste of 80ste in de politiek blijven, maar zou toch graag twaalf jaar burgemeester zijn. Ik zie het goed zitten om een goed beleid te voeren voor de Oudenburgnaars.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.