Annick Vermeulen, straks vier jaar burgemeester in Zedelgem, ‘diep ontgoocheld’ in haar eigen collega’s

Redactie KW

Een vreemd schouwspel zondagavond in Denotter in Zedelgem: CD&V-Nieuw bleef de grootste partij, maar de échte strijd werd pas na de stembusslag gestreden. Om uiteindelijk als volgt beslist te worden: twee jaar sjerp voor Patrick Arnou, vier jaar voor stemmenkanon Annick Vermeulen. Die reageert in een open brief op haar Facebookpagina erg scherp op haar ‘collega’s’. Hieronder het integrale bericht.

“14 oktober 2012 was voor mij een heel bijzondere dag. Na 6 jaar hard werken als schepen van de gemeente Zedelgem mochten jullie een oordeel uitspreken en mij – wel of niet – belonen voor die inzet. Jullie stem klonk oorverdovend luid. Ik kreeg 3.595 voorkeurstemmen, bijna 3 x zoveel als in 2006. Een mooiere beloning kon ik mij niet wensen. Ik dank jullie allen voor de steun, de waardering, de warme blijken van sympathie.”

“Gebrek aan steun”

Iedereen verwachtte spontaan dat ik na de stembusslag door mijn partijgenoten voorgedragen zou worden als burgemeester van onze mooie gemeente Zedelgem. Ik heb echter moeten ondervinden dat de steun van de bevolking niet volstaat om burgemeester te worden. Binnen CD&V-Nieuw zijn er mensen die menen dat ik nog onvoldoende bewezen heb wat ik kan. Zij zijn van mening dat anderen meer geschikt zijn voor de burgemeestersjerp. De steun van de bevolking stond in scherp contrast met het gebrek aan steun bij mijn eigen partij Nieuw en bij kartelpartner CD&V.

“Schaduw op de uitslag”

Na bikkelharde onderhandelingen gunde men mij het burgemeesterschap vanaf 2015. Voor 2013 en 2014 wordt de heer Patrick Arnou door de verkozenen van CD&V-Nieuw voorgedragen als burgemeester. Deze gang van zaken werpt een schaduw over de verkiezingsuitslag. Wat me het meeste pijn doet, is dat de stem van de kiezer niet gehoord wordt. Dit is een ongezien gebrek aan respect voor de wens van de bevolking.

“Tegenkanting sterkt me”

De feiten zijn wat ze zijn, ik heb gedaan wat ik kon, maar het mocht niet baten. Ik ben diep ontgoocheld in mijn collega’s van CD&V-Nieuw, maar ik geef niet op. Mijn politieke loopbaan was in de voorbije jaren niet makkelijk, dat zal in de komende jaren niet anders zijn. Maar elke tegenkanting en elke tegenslag heeft me als politica en als mens gesterkt. Ook nu zal ik er sterker en wijzer van worden.

Jullie hebben mij massaal vertrouwen gegeven, ik zal jullie niet ontgoochelen, niet als schepen en niet als burgemeester. Ik wil jullie nogmaals danken, jullie kunnen op mij rekenen zoals in de voorbije jaren. We hebben nu al een nieuwe afspraak in 2018.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.