Annelies Vandenbussche (39) legt eed af als nieuwe schepen in Kuurne

Annelies Vandenbussche legde donderdagavond de eed af als schepen van Kuurne. © LLV
Olaf Verhaeghe

Op de gemeenteraad van donderdagavond heeft de 39-jarige Annelies Vandenbussche de eed afgelegd als schepen van onder meer Mobiliteit en Openbare Werken. Annelies volgt Francis Watteeuw (49) op die door een professionele wending afscheid moet nemen van zijn mandaat.

Ietwat spannend, maar wel helemaal overtuigd van haar stap legde Annelies Vandenbussche donderdagavond in de Kubox de eed af als kersvers schepen. De gemeenteraad vond per uitzondering daar plaats om alle raadsleden op voldoende afstand van elkaar te kunnen laten zitten. Dat de gemeenteraad nog fysiek kon doorgaan, was op zich al opmerkelijk. Mocht er geen mooi moment als deze eedaflegging hebben plaatsgevonden, dan was waarschijnlijk wel overgeschakeld naar een videovergadering.

De 39-jarige Annelies Vandenbussche zetelt 14 jaar in de Kuurnse gemeenteraad, als raadslid voor SP.A. Ze is getrouwd met Tom Prinzie en mama van twee eigen kinderen, Tijl (12) en Floor (10), en pleegmoeder voor een 14-jarig meisje. Annelies werkt als verpleegkundige bij AZ Groeninge en is er ook vakbondsafgevaardigde. Tot nu was ze ook fractieleidster voor SP.A in de gemeenteraad.

Als schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Wonen en Klimaat volgt ze de afscheidnemende Francis Watteeuw op. Hij is sinds kort aan de slag als algemeen directeur van het Centrum Ambulante Revalidatie op Overleie en zag die functie niet langer combineerbaar met een mandaat als schepen. Francis Watteeuw is 49 en was elf jaar schepen. Hij is ook al 20 jaar actief in de gemeentepolitiek voor de socialisten.

Vanuit de gemeenteraad klonken verschillende mooie woorden voor de afscheidnemende schepen. Zo staken onder meer burgemeester Francis Benoit (CD&V) en N-VA-fractieleider Jeroen Dujardin de loftrompet af. Annelies Vandenbussche neemt op 1 november officieel de rol van schepen over.

Een uniek dubbelgesprek tussen de nieuwe en afscheidnemende schepen van Kuurne kan u hier lezen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.