Ann Van Essche trekt CD&V-lijst in Izegem

© Julien Cluyse
Philippe Verhaest

CD&V Izegem trekt met Ann Van Essche als kopvrouw naar de kiezer in oktober. Eerder was al bekend dat oud-burgemeester Gerda Mylle zal duwen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in ‘t Sok in Kachtem onthulde CD&V Izegem een flink deel van de lijst. Huidig gemeenteraadslid Ann Van Essche zal de lijst trekken. De 53-jarige Kachtemse is regiomanager bij Markant Roeselare-Ieper en binnen CD&V is ze verantwoordelijk voor Vrouw en Maatschappij. Ze fungeert ook als fractievoorzitter van de partij binnen de gemeenteraad en zetelt in het schoolbestuur van de vrije basisschool Sint-Vincentius van Kachtem.

Oud-burgemeester Gerda Mylle zal de lijst duwen, en ook gemeenteraadsleden Isabelle Busschaert en Yves Vierstraete zullen de lijst opnieuw bevolken. “We kiezen voor een stevige verjonging”, zegt voorzitter Jos Vande Walle. “Met zeven gloednieuwe gezichten trekken we duidelijk de kaart van de jeugd.”

Staan verder op de CD&V-lijst: studenten Bram Decru, Emma Claeys, Lieselotte Lapere en Jan Claeys, verpleegkundige Annelies Vandenbroucke, Simon Van Walleghem (leerkracht in een gesloten instelling) en Dimitri Verschoore, die aan de slag is als bij de dienst mobiliteit van Kortrijk.

Ook Herman Samoy, de voormalige huisbewaarder van het stadhuis en gepensioneerde Dirk Ostyn bevolken de CD&V-lijst. Hakeem Adesanaya dingt straks eveneens mee naar de gunst van de kiezer.