Ann Soete wil dat centen voor autoloze zondag besteed worden aan inbraakpreventie

Redactie KW

De Brugse gemeenteraad hield dinsdagavond een veiligheidsdebat, met daarbij duidelijk een breuklijn tussen politiek links en rechts.


Ann Soete (N-VA) pleitte ervoor dat Brugge de 100.000 euro die besteed werd aan autoloze zondag beter zou besteed worden aan inbraakpreventie en eiste een nultolerantie tegen drugs. Zij hekelde het feit dat er nog maar een tweetale buurtinformatie netwerken opgericht werden.

Volgens Bruno Mostrey (Groen) is het wetenschappelijk bewezen dat ongelijkheid in de samenleving zorgt voor meer daders van misdrijven : “Die ongelijkheid nog laten vergroten is een daad van schuldig verzuim. Trouwens, ook de rijken leven langer en gezonder, als de kloof met de armen niet te groot is.”

Guy Roggissart (CD&V) wees op de verantwoordelijkheid van alle burgers en bepleitte meer preventie. Matthijs Goderis (SP.A) noemde een veiligheidsbeleuid meer dan louter harde repressie en wees erop dat het aantal geweldsdelicten gedaald is : “We mogen ons niet laten msileiden door de sensatiemedia.”

Alain Quataert (VB) vergeleek Brugge met Chicago. Jasper Pillen (Open VLD) vroeg meer politieaanwezigheid in de Brugse uitgaansbuurten.

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlanderen, editie Brugsch Handeslblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier