Ann Soete (N-VA Brugge): “Ze zullen mij en Pol niet vechtend over de grond zien rollen”

Stefan Vankerkhoven

Vlaams parlementslid Ann Soete (N-VA) klapt uit de biecht, nadat zij de strijd om de lijsttrekkersplaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen verloor van senator Pol Van Den Driessche.

“Alle insinuaties over opstappen uit de gemeenteraad of uit de politiek zijn klinkklare onzin. Maar ik beraad mij wel nog of ik in oktober 2018 wel of niet deelneem aan de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Ann Soete aan onze redactie.

Ontgoocheld

De N-VA fractieleidster in de Brugse gemeenteraad is uiteraard diep ontgoocheld dat zij de lijst niet mag trekken en de strijd verloor van Pol Van Den Driessche. Zij zegt : “Vorige week donderdag wou ik de handdoek in de ring gooien. Maar een dag later had ik mijn strijdvaardigheid terug. Mokken of rancuneus zijn, heeft geen zin. Ik kijk liever vooruit.”

Ik wil Mercedes, Dirk en Renaat niet het plezier gunnen om Pol en mezelf al vechtend over de straat te zien rollen. Ik ben niet van plan te vernietigen wat ik de voorbije tien jaar opgebouwd heb. Als de huidige meerderheid gedacht had dat ze van mij verlost was, moet ik haar zwaar ontgoochelen. Ik zal N-VA proberen naar de best mogelijke startpositie te brengen voor de volgende verkiezingen.”

Glazen plafond

“Ik stel wel vast dat er in de politiek meer dan in de ondernemerswereld nog altijd een glazen plafond bestaat : vrouwen trekken vaak aan het kortste eind. De N-VA kreeg in Brugge de kans om in 2019 voor het eerst in de geschiedenis van de Breydelstad een vrouwelijke burgemeester te leveren en dat glazen plafond te doorbreken. Maar ‘t mocht niet zijn”, aldus Ann Soete.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.