Ann Degroote staat straks schepenzitje af in Wervik

Redactie KW

Ann Degroote (Open VLD) uit Geluwe wordt vanaf januari opgevolgd door Philippe Deleu. Hij is nu nog voorzitter van de gemeenteraad en ruilt in die functie gewoon met Ann.

Volgens een bestuursakkoord na de gemeenteraadsverkiezingen vindt er in Wervik straks een schepenwissel plaats. Ann Degroote wordt opgevolgd door dokterszoon Philippe Deleu (N-VA). Ann was de afgelopen drie jaar bevoegd voor landbouw, groen en leefmilieu, dienstverlening, inspraak en gezin. Ze is de dochter van eregemeenteraadslid Willy Degroote.

“Natuurlijk vind ik het jammer dat het voorbij is”, zegt Ann. “In die drie jaar heb ik veel geleerd en ik weet nu hoe het draait. Ik respecteer het bestuursakkoord en maak me daarin niet kwaad. Ik moet er me bij neerleggen en positief denken. (lacht) Toegeven, het eerste jaar was wel een moeilijk jaar. Het was allemaal nieuw voor mij.”

Ann nam in oktober 2012 voor de eerste keer aan de gemeenteraadsverkiezingen deel. Ze kreeg de tweede plaats en werd tot haar grote verrassing schepen. “Ik had nog nooit in de politiek gestaan en wist niet hoe ik me moest voorbereiden“, aldus Ann over de nieuwe wending. “Voor al mijn bevoegdheden ben ik in het stadhuis bij iedere betrokken ambtenaar geweest. Ik ben met alle diensten gaan praten. Met pen en papier.”

(EDB – Foto EDK)

Lees het uitgebreide interview met de schepen deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier