Ambiance in stembureau Veurne

Redactie KW

In Veurne maakt men de bijzittersplicht wat aangenamer door de radio op te zetten en een glaasje champagne te schenken op de ‘Moeder der alle verkiezingen’-dag.

Om 12 uur bood de vijfhonderdste stemmer zich aan aan stembureau 1. “Vijfhonderd!”, riep voorzitter Peter Debaenst. Waarom hij zo luid riep? “We houden een competitie met stembureau 3”, lacht hij tijdens de stemperiode.

Secretaris Sabine Verstraete blikt in de namiddag terug op een vlekkeloze dag. “Om 9 uur was het hier een drukte van jewelste, maar daarna verliep alles zeer geleidelijk en vlot. Wel hebben we verschillende malen mensen, en dan voornamelijk oudere mensen, bij het stemmen moeten helpen.”

Hitmuziek en glaasje bubbels

“Ons team bevestigt hier de volgende verkiezingen weer te willen zetelen, want we brengen hier graag wat ambiance in de verkiezingssfeer. De radio met hitmuziek laten we hier op staan en er is inderdaad al champagne geschonken aan een tafeltje bijzitters. Het is tenslotte een bijzondere dag.”

We zien Kathy Heughebaert, secretaris Sabine Verstraete, Hilde Van den Steen, Dieter Vanhalme, Joke Debaenst, Rudy Pitteljon en Ellen Vanhoucke.

(CTM/WVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.