Alle Wevelgemse partijen zoeken nog vrouwen

© TG
Redactie KW

Alles blijft bij het oude. Zo ziet het ernaar uit, toch bij CD&V waar er ogenschijnlijk geen zware verschuivingen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 zullen zijn. Blijkbaar zijn meerdere partijen nog op zoek naar vrouwelijke kandidaten om de lijst te vervolledigen. Voor de rest is het koffiedik kijken, zowel bij de partij van de meerderheid als bij de oppositiepartijen.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

Op onze vraag aan de lokale politici: “Welk nieuws valt er te melden van het verkiezingsfront?” blijft het opvallend stil. Of krijgen we een ontwijkend antwoord: “We zijn nog een jaar verwijderd van de verkiezingen…, we zijn nog volop aan het puzzelen…., de mannen zijn oké, maar we zijn nog een aantal vrouwen aan het zoeken…”

Er gebeurt natuurlijk heel wat achter de schermen bij de verschillende partijen. Doch niks ligt al vast. En moest er al iets vastliggen, dan wordt er gewacht op ‘le moment suprême’ om de aankondiging te doen. Terwijl overal te lande nieuwe lijsttrekkers worden voorgesteld, samenwerkingsverbanden gesmeed en nieuwe partijen opgericht, blijft het opvallend stil in Wevelgem. Groen wil meebesturen, dat weten we. CD&V wil weer alleen besturen, dat raden we. Burgemeester Seynhaeve bevestigt wel dat alle politici die momenteel een ambt vervullen dat ook wensen te doen in een volgende legislatuur. Dat is wel nieuws. Het geeft ons een idee hoe de top van de lijst er zou kunnen uitzien. “Maar het is nog een jaar, een hele periode”, klinkt het ook bij de burgemeester. “Er kan nog veel veranderen.”

Tenslotte liggen er opportuniteiten voor wie politieke ambities heeft, een aantal partijen zijn nog op zoek naar kandidaten om een volledige lijst samen te kunnen stellen. Vooral dames blijken minder in politiek geïnteresseerd te zijn. (SLW)